Της Κατερίνας Παντινάκη

Κρήτη | 11.08.17 18:18
Αμετανόητοι αποδεικνύονται οι οδηγοί του Ηρακλείου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Πάμε ... για νέο ρεκόρ στις παραβάσεις του ΚΟΚ

Δε ... βάζουν μυαλό οι οδηγοί στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα οι παραβάσεις για παράνομη στάθμευση που βεβαιώνει η  δημοτική αστυνομία καθημερινά να έχουν πάρει ... την ανιούσα! Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Πολιτικής Αστυνομίας, Μαρίνο Παττακό, το 2016 βεβαιώθηκαν περίπου 23.500 παραβάσεις, ενώ από την αρχή 2του 017 ως σήμερα έχουν ήδη βεβαιωθεί 15.622. "Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς θα φτάσουμε ... τις 30.000!" - τόνισε ο κ.Παττακός.

Η απομάκρυνση της Εφορίας από το κέντρο του Ηρακλείου ήταν σημαντική για το κυκλοφοριακό όμως τα Δικαστήρια και οι άλλες υπηρεσίες συμβάλλουν στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του Ηρακλείου, επισημαίνει ο κ.Παττακός, αναγνωρίζοντας πάντως ότι το κλείσιμο των δημοτικών χώρων στάθμευσης στέρησε περίπου 100 θέσεις για το παρκάρισμα των οχημάτων.

Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα που επιβάλλονται πληρώνονται από τους παραβάτες, με τα στοιχεία να αναφέρουν ότι το 50-60% των προστίμων πληρώνονται εντός του 10ημέρου, που προβλέπεται για τη μέιωση του προστίμου κατά το ήμισυ.

Η κάρτα στάθμευσης "λειτουργεί"

Όσο για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, φαίνεται ότι αποδίδει και οι Ηρακλειώτες ... όπου βρουν θέση στους συγκεκριμένους δρόμους που έχουν οριστεί για στάθμευση με κάρτα, την προτιμούν.

Αν και η δημοτική αστυνομία με τους μετρημένους αστυνομικούς της δεν προλαβαίνει να ελέγξει όλους τους δρόμους, στους κεντρικούς (Δικαιοσύνης, Δουκός Μποφώρ, Γιαμαλάκη, Αγίου Μηνά) διαπιστώνεται ότι κατά περίπου 70% οι οδηγοί προμηθεύονται τη σχετική κάρτα στάθμευσης. 

"Οι δημοτικοί αστυνομικοί μας δεν είναι αυστηροί σε σχέση με τις υπερβάσεις μερικών λεπτών" - εξηγεί ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι η ουσία βρίσκεται στη νοοτροπία της τήρησης του νομίμου κι όχι ... σε μερικά λεπτά.

Επιστρέφονται οι πινακίδες

Από την αρχή του έτους ως σήμερα έχουν παρακρατηθεί 500 πινακίδες από οχήματα που είχαν σταθμεύσει παράνομα στο Ηράκλειο. Στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονταν ως χθες 40 πινακίδες και ήδη την πρώτη μέρα επιστροφής τους ενόψει Δεκαπενταύγουστου, 28 οδηγοί έσπευσαν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους. 

Για τις υπόλοιπες 12 που απομένουν, υπάρχει χρονικό περιθώριο ως και τη Δευτέρα 14 Αυγούστου.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα