Κρήτη | 19.06.17 14:50

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στον αρμόδιο υπουργό

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα : "Εκχώρηση χώρων για επιχειρηματική δράση στο ΠΑΓΝΗ"

Τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ παρουσίασε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης του Ηρακλείου την πρόθεση της να παραχωρήσει χώρους σε εταιρίες για τη δημιουργία κομμωτηρίων, ανθοπωλείων, εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων για να την αυξηθούν τα έσοδα του νοσοκομείου και “για να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών και εργαζομένων”.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλο ένα λιθαράκι στην πορεία ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης του νοσοκομείου, στη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησής του αφού το κράτος συνεχώς μειώνει τη χρηματοδότηση από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Σε αυτή την πολιτική οφείλεται η αύξηση της ανταποδοτικότητας στην παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου προς τους ασθενείς με άμεσες και έμμεσες πληρωμές, οι πληρωμές στα  ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, η μείωση του προσωπικού, η αύξηση των κακοπληρωμένων εργαζομένων με παντός είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας και ορισμένου χρόνου.
Η λειτουργία του Νοσοκομείου σαν «εμπορικό κέντρο» δε θα οδηγήσει σε βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας, ούτε αποτελεί μέτρο για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων και των συνοδών των ασθενών. Πχ το κράτος κατήργησε τη σίτιση των εργαζομένων και τώρα την πληρωμή της στους επιχειρηματίες την παρουσιάζει ως «προσφορά». Επίσης στους συνοδούς των ασθενών που ξημεροβραδιάζονται στο νοσοκομείο λόγο έλλειψης προσωπικού αντί το νοσοκομείο να παρέχει δωρεάν σίτιση τους αξιοποιεί σαν πελάτες για την αύξηση των εσόδων του.
 
Ερωτάται  ο κύριος υπουργός, τι προτίθεται να κάνει για:
Να παρέχεται πλήρης και δωρεάν σίτιση σε όλο το προσωπικό και στους συνοδούς των ασθενών.
Να χρηματοδοτηθεί πλήρως και επαρκώς το Νοσοκομείο από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην υλοποιηθεί η πρόθεση της διοίκησης για ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας.
 

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα