Η δίκη για το σοβαρότατο τραυματισμό του Μανόλη Δερμιτζάκη!

Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος φέρεται να είχε καταναλώσει ναρκωτικά χάπια στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής, έκανε αναστροφή στο δρόμο Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι

Σε μία προσπάθεια να παταχθούν ακραίες οδηγικές συμπεριφορές εξαιτίας των οποίων χάνονται ανθρώπινες ζωές, άνθρωποι καθηλώνονται σε αναπηρικά καρότσια, ζουν σαν «φυτά», μαραζώνουν καθημερινά και οι οικογένειες τους υποφέρουν μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε παραδειγματική απόφαση για την περίπτωση τροχαίου με θύμα τον δημοσιογράφο, Μανόλη Δερμιτζάκη. 


Ο Μανόλης, το πρωί της 30ης Αυγούστου του 2014, επέστρεφε από την δουλειά του, το Ράδιο Κρήτη, στο σπίτι του, στην Μυρτιά, όταν ένα επιβατηγό αυτοκίνητο χτύπησε την μηχανή του με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος φέρεται να είχε καταναλώσει ναρκωτικά χάπια στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής, έκανε αναστροφή στο δρόμο Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι.

Ο δημοσιογράφος έμεινε για αρκετές ημέρες στην εντατική, ενώ επέστρεψε στο σπίτι του μετά από δέκα μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο και σε κέντρο αποκατάστασης.

Μέχρι και σήμερα όμως η κατάσταση της υγείας του είναι δραματική καθώς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί χωρίς την βοήθεια κάποιου ατόμου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της οδήγησης μεταφορικού μέσου υπό την επίδραση ναρκωτικών που από την πράξη αυτή προκλήθηκε βαριά σωματική βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια. Του επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή τριών ετών με αναστολή, ωστόσο αποφάσισε την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 5 έτη.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας έδρας κ. Στάθης Θεοφανίδης πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και για τις δύο πράξεις, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι αδιάσειστα.

Αφενός έχουμε να κάνουμε, όπως είπε, με την ανεπίτρεπτη παράνομη αναστροφή, αφετέρου με την πρότερη κατανάλωση φαρμακευτικών δισκίων.

Ο ίδιος σχολίασε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν επεδίωξε να επισκεφθεί τον τραυματία ή έστω να τηλεφωνήσει στην οικογένεια του από ανθρώπινο ενδιαφέρον επειδή θεωρούσε ότι «δεν είχε κάνει κάποιο λάθος».

Ο ηλικιωμένος στην απολογία του ζήτησε συγνώμη, παραδέχτηκε ωστόσο ότι μέχρι πρότινος πίστευε ότι δεν είχε κάτι παράνομο, τώρα όμως αναγνωρίζει την ευθύνη του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ