Κρήτη | 17.07.17 11:12 | Ενημερώθηκε:
Η εκμάθηση γλωσσών αυξάνει τις δυνατότητες του μυαλού!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Απευθυνθείτε στο φροντιστήριο Λουιζάκη καθώς μπορεί να προσφέρει συμβουλές αλλά και αξιόπιστη εκμάθηση και μέσω της e-earning υπηρεσίας!

Οι άνθρωποι στην υφήλιο που ξέρουν και αναγνωρίζουν ή μιλούν την γλώσσα μας, τα Ελληνικά, είναι απειροελάχιστοι. 

Αντιθέτως, τα Αγγλικά, τα Γερμανικά και άλλες γλώσσες κερδίζουν συνεχώς έδαφος καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που μιλούν, γράφουν και γενικότερα κατέχουν καλά μια από τις δημοφιλέστερες (διεθνείς) γλώσσες! 

Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούμε αδικία την κατάσταση που διεθνώς επικρατεί και παράλληλα θεωρούμε μεγάλο βάσανο την εκμάθησή τους από μικρά παιδιά!

Όμως, μελέτες που έχουν γίνει πρόσφατα αποδεικνύουν πως όσοι μαθαίνουν δύο γλώσσες, από μικρά παιδιά, έχουν καλύτερες συμπεριφορικές λειτουργίες και  εγκέφαλός τους είναι σε θέση να λάβει γνώση πολύ πιο εύκολα.

Επιπλέον, οι ίδιες μελέτες κάνουν λόγο πως ακόμη και η προσωπικότητά μας ενδέχεται να επηρεαστεί αναλόγως με πια γλώσσα μιλάμε. Αυτό που αναφέρουν τα επιστημονικά αποτελέσματα, είναι πως ο εγκέφαλος των δίγλωσσων παρουσιάζεται σα να χωρίζεται στη μέση και να προσφέρει στον άνθρωπο “δύο μυαλά” (ένα για κάθε γλώσσα)!

Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας από την ηλικία των 3ων. 

Άρα, οι Έλληνες που αρχίζουν να μαθαίνουν Αγγλικά ή Γερμανικά από το δημοτικό θεωρούνται ένας πολύγλωσσος λαός που μπορεί να εξελίξει όλα τα παραπάνω οφέλη!

Ο μέσος Έλληνας γνωρίζει μια δεύτερη γλώσσα καλά. Από μικρή ηλικία (από το δημοτικό) ξεκινάει να μαθαίνει Αγγλικά ή Γερμανικά κ.λπ. Πολλοί είναι μάλιστα και οι ενήλικες που αποφασίζουν να ξεκινήσουν κάποια ξένη γλώσσα καθώς αυτό που ανακαλύπτει κάποιος είναι το δόγμα “ποτέ δεν είναι αργά”.

Οι τρόποι εκμάθησης οποιασδήποτε γλώσσας είναι πολλοί. Θα πρέπει να επιλέξουμε για εμάς ή τα παιδιά μας, το τρόπο που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε γλώσσα θα πρέπει να συμβουλευτούμε τους γνώστες.

Για παράδειγμα στο Ηράκλειο, πριν την έναρξη εκμάθησης Γερμανικών μπορείτε να απευθυνθείτε στο φροντιστήριο Λουιζάκη καθώς μπορεί να προσφέρει συμβουλές αλλά και αξιόπιστη εκμάθηση και μέσω της e-earning υπηρεσίας!

Μάθετε περισσότερα στο louizaki.gr, στο 2813010751 ή στο 6976307990

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα