Καλούν σε συνεντεύξεις τους...προεπιλεγέντες για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης!

Πρόσωπα- έκπληξη στις πρώτες θέσεις λένε οι πληροφορίες


Με…δύο χρόνια καθυστέρηση φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφασίζει να τοποθετήσει τους νέους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων! Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν οι προεπιλεγέντες για να δώσουν την καθοριστική συνέντευξη και να επιλεγεί ο εκλεκτός για κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση και για την Κρήτη φυσικά!

Θυμίζουμε ότι  εδώ και…ένα χρόνο οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις λειτουργούν με τους…αναπληρωτές υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ το προηγούμενο διάστημα και σχεδόν μέχρι το Μάιο είχαν πάει… με τους “γαλαζιοπράσινους”που είχαν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Η καθυστέρηση προφανώς οφείλεται σε πολλά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τα μνημόνια, τις υποχρεώσεις της χώρας, την αβελτηρία που συνήθως κυριαρχεί στη δημόσια διοίκηση. Αλλα κυρίως έχει να κάνει με το…εάν πραγματικά το υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει αυτή τη διαδικασία. Κι αν μπορεί σε μια τόσο πολιτική θέση να σταθεί ένας έστω και καταρτισμένος υπηρεσιακός παράγων…

“Το προχωρούμε και βλέπουμε” είπε  κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί το θέμα και ξέρει τις δυσκολίες. Πάντως μια πρώτη επιλογή έχει γίνει και φαίνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθούν να δώσουν συνέντευξη οι προεπιλεγέντες. Από την Κρήτη είναι 5 από τους 10 και πλέον που κατέθεσαν αιτήσεις για την θέση και τα βιογραφικά τους. Φαίνεται μάλιστα ότι μεταξύ των πέντε που έχουν επιλεγεί είναι και κάποια ονόματα- εκπλήξεις για τα τοπικά δεδομένα.

Όπως είχε γράψει το cretalive από τις 23 Φεβρουαρίου δεν υπέβαλε αίτηση ο σημερινός αναπληρωτής προϊστάμενος κ.Ιωάννου, ενώ υπέβαλαν αιτήσεις η κ.Χριστίνα Σερπετσιδάκη, ο κ.Μαρίνος Κριτσωτάκης, η κ.Αμαλία Παπαδάκη και η κ.Μαρία Κοζυράκη από τις υπηρεσίες του Ηρακλείου, ο κ.Κώστας Μπατάκης από τη διεύθυνση αλλοδαπών Χανίων, η κ.Χαρίκλεια Καργιολάκη, από τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης Ρεθύμνου κ.α.

Όλοι σύμφωνα με τα προσόντα τους έχουν υψηλή μοριοδότηση και οι διαφορές τους είναι “στον πόντο” γράφαμε τότε και φαίνεται όιτι με βάση τα μόρια στις πρώτες αυτές θέσεις είναι οι Μ.Κριτσωτάκης, Χρ.Σερπετσιδάκη, Χαρ.Καργιολάκη, Μαρία Κοζυράκη, Αμ.ΠΑπαδάκη κοκ.

“ΘΑ δούμε πως θα πάει η τελική λίστα, ίσως υπάρχουν ανακατατάξεις” λέει το κυβερνητικό στέλεχος.

Εκ των πραγματων λοιπόν η τελική διαδικασία της συνέντευξη2 θα παίξει καταλυτικό ρόλο θα φανεί και ποιον επιθυμεί να δει σε αυτή τη θέση το υπουργείο για τη σημαντική αυτή θέση.

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι αρμόδιος, εκτός των άλλων, να εγκρίνει περιγράμματα θέσεων εργασίας και να αξιολογεί το προσωπικό σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Προσόντα

Στην υπουργική απόφαση ορίζεται ότι υποψήφιοι για τη θέση του συντονιστή μπορούν να είναι μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, εφόσον:

-. Έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης για ένα έτος τουλάχιστον ή

- έχουν δεκαπέντε τουλάχιστον έτη συνολικής πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για τρία τουλάχιστον έτη.

- Η επιλογή τους στη θέση του προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή/και στη θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης προέκυψε από υπηρεσιακό συμβούλιο, εκτός εάν δεν πραγματοποιήθηκαν κρίσεις από το αρμόδιο κατά τις οικείες διατάξεις υπηρεσιακό συμβούλιο κατά την τελευταία διετία.

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για την επιλογή υπάλληλος που αποχωρεί, αυτοδικαίως, από την υπηρεσία εντός τριών ετών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της υποψηφιότητάς του. Ο περιορισμός δεν ισχύει στην περίπτωση κατά την οποία ο υπάλληλος περιλαμβάνει στην αίτησή του ρητή δέσμευση ότι, σε περίπτωση που επιλεγεί, παραμένει στην υπηρεσία του μέχρι τη λήξη της θητείας και πάντως όχι πέραν του 67ου έτους της ηλικίας του.

Η επιλογή πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων, που αξιολογούνται, ως ακολούθως:

Α. Επαγγελματικά προσόντα: * Ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία, πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 25.

* Ο βαθμός του δεύτερου τίτλου σπουδών σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία, εφόσον είναι της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με τον βασικό τίτλο σπουδών (τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 7. Τίτλοι σπουδών πέραν των δύο δεν μοριοδοτούνται.

* Για κάθε διδακτορικό δίπλωμα προστίθενται 200 μόρια.

* Για κάθε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, προστίθενται 80 μόρια.

* Το διδακτορικό δίπλωμα και ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών μοριοδοτούνται, ανεξάρτητα από την ύπαρξη απόφασης για τη συνάφειά του με το αντικείμενο της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί ο υποψήφιος.

*.Στην περίπτωση που ο μεταπτυχιακός τίτλος συμπληρώνει ή ενσωματώνεται στο βασικό τίτλο σπουδών, δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος και δεν μοριοδοτείται.

*.Για την επιτυχή αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης προστίθενται 140 μόρια.

* Για την άριστη γνώση γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προστίθενται 80 μόρια και για την πολύ καλή γνώση 50 μόρια.

* Για την άριστη γνώση γλώσσας άλλων χωρών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, προστίθενται 50 μόρια, για τη δε πολύ καλή γνώση 30 μόρια.

* Οι τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας μοριοδοτούνται αθροιστικά.

* Για την πιστοποιημένη επιμόρφωση προστίθενται, ανά ημέρα, 1 μόριο επιμόρφωσης με ανώτατο όριο τα 50 μόρια.

Β. Εργασιακή – Διοικητική εμπειρία: * Ο χρόνος υπηρεσίας: μέχρι 300 μόρια (για κάθε έτος υπηρεσίας υπολογίζονται 10 μόρια με ανώτατο όριο τα 30 έτη).

* Ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης μέχρι 154 μόρια, σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης ή ενδιάμεσου (μεταξύ Διεύθυνσης και Τμήματος) επιπέδου μέχρι 300 μόρια και σε θέση προϊσταμένου Τμήματος ή αυτοτελούς γραφείου μέχρι 200 μόρια.

Το σύνολο των μορίων που μπορεί να λάβει υποψήφιος από το χρόνο υπηρεσίας υπολογίζεται με ανώτατο όριο τους 180 μήνες και δεν μπορεί να υπερβεί τα 380 μόρια.

* Η ηθική αμοιβή του επαίνου ή το μετάλλιο διακεκριμένων πράξεων: 70 μόρια. Σε περίπτωση που υποψήφιος έχει περισσότερους του ενός επαίνους ή μετάλλια διακεκριμένων πράξεων, μοριοδοτείται μόνο ένα.

Συνέντευξη: μέχρι 350 μόρια. Η συνέντευξη διενεργείται από το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων. Ο βαθμός του υποψηφίου προκύπτει από «την ορθότητα και την πληρότητα των απαντήσεων με τυχαίες ερωτήσεις μέσα από τράπεζα ερωτήσεων».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ