Κρήτη | 12.10.17 19:20
«Keep on shining» από το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Συμμετέχει σε σχέδιο δράσης, το οποίο συντονίζεται από το σχολείο IES JAROSO που βρίσκεται στην περιοχή Cuevas del Almanzora στην Ισπανία.

Στις 16 – 20 Οκτωβρίου 2017 το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου πρόκειται να υποδεχτεί εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους μαθητών από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Φινλανδία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ / Δράση ΚΑ2 στο οποίο το σχολείο συμμετέχει.

Πιο συγκεκριμένα, το 13ο Γυμνάσιο συμμετέχει στο σχέδιο δράσης με τίτλο  «Keep on shininga project on lighthouses», το οποίο συντονίζεται από το σχολείο IES JAROSO που βρίσκεται στην περιοχή Cuevas del Almanzora στην Ισπανία. Τα υπόλοιπα σχολεία που μετέχουν στην σύμπραξη είναι τα ακόλουθα: Merenojan της περιοχής Kalajoki στη Φινλανδίας, Liceo ginnasio gb vico της πόλης Νapoli στην Ιταλία και Europaschule Gymnasium της περιοχής Westerstede στη Γερμανία.

Γενικοί σκοποί του προγράμματος είναι να γνωρίσουν όλοι οι μετέχοντες στο πρόγραμμα τους φάρους σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης και να έλθουν σε επαφή με την ιστορία τους, τους θρύλους ή λογοτεχνικά κείμενα που σχετίζονται με αυτούς, την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τη γνώση του Φαρικού δικτύου. Γενικότερα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την παροχή της δυνατότητας ουσιαστικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης στους μαθητές όλων των εμπλεκόμενων χωρών, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συλλογικότητας, του ομαδικού πνεύματος και της αλληλεγγύης.   

Στις 7-11 Νοεμβρίου 2016 στην περιοχή Cuevas del Almanzora της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των συνεργαζόμενων με το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου σχολείων της σύμπραξης με στόχο την πρώτη γνωριμία των εμπλεκόμενων χωρών και τον συντονισμό των δράσεων. Η πρώτη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας στις 19 - 25 Φεβρουαρίου 2017, ενώ ακολούθησε η δεύτερη συνάντηση των στο Westerstede της  Κάτω Σαξονίας, στη Γερμανία κατά το διάστημα 1-6 Μαΐου 2017.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 20 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, το σχολείο μας πρόκειται να προσεγγίσει το θέμα των φάρων από εικαστική σκοπιά. Ειδικότερα προγραμματίζεται μεταξύ άλλων οργάνωση διαγωνισμός εικαστικής και φωτογραφικής έκθεσης με θέμα τους φάρους , από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ,κατασκευή της μακέτας , δημιουργία του φάρου των γνώσεων, δημιουργία αφίσας κ.ά. Παράλληλα έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν εκδρομές στην Κνωσό, στο Φάρο Χανίων,Ρεθύμνου και τον Άγιο Νικόλαο – Πλάκα - Σπιναλόγκα.

Επίσης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα γίνει αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή των φιλοξενουμένων.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα