Κρήτη | 13.09.17 07:02
Λάθη εντοπίζουν οι πανεπιστημιακοί στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ - Τι προβλέπεται για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τρία μόνο ανώτατα Ιδρύματα θα κάνουν εκλογές για νέες πρυτανικές αρχές τον ερχόμενο μήνα,αλλά στην πλειoνότητα τους θα κάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα εκλογές για κοσμήτορες ή προέδρους τμημάτων.

Ατέλειες στο νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση, διαπιστώνουν οι πανεπιστημιακοί, που καλούνται να κάνουν εκλογές για τα μονοπρόσωπα όργανα στα Ιδρύματα τους (πρυτάνεις, κοσμήτορες, προέδρους τμημάτων).

Τρία μόνο ανώτατα Ιδρύματα θα κάνουν εκλογές για νέες πρυτανικές αρχές τον ερχόμενο μήνα (πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς και Πολυτεχνείο Κρήτης), αλλά στην πλειoνότητα τους τα Ιδρύματα θα κάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα εκλογές για κοσμήτορες ή προέδρους τμημάτων. 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία καθηγητών ΑΕΙ) θέτουν μια σειρά ερωτηματικών σχετικά με τις διατάξεις του νέου νόμου που ψηφίστηκε. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παραβιάζεται τελικά η αρχή της ισότητας της ψήφου από τον πρωτότυπο «αλγόριθμο», που καθορίζει τη βαρύτητα εκάστης από τις δύο κάλπες που στήνονται, οι οποίες δίνουν το τελικό αποτέλεσμα μιας εκλογής. 

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα