Οι απανταχού οινόφιλοι στην έκθεση "ΟιΝοτικά"

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Με επιτυχία συνεχίζεται, για δεύτερη μέρα, η έκθεση κρητικού κρασιού, ΟιΝοτικά, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. 

Περισσότεροι από χίλιοι επισκέπτες πέρασαν την πρώτη μέρα και αναμένεται η επισκεψιμότητα να κορυφωθεί σήμερα για το οινόφιλο κοινό.

Με το σύνθημα " Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ  ΣΑΣ" οι οινοποιοί της Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, πραγματοποιούν την 10η έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά», έως αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

Πιστοί στο ραντεβού τους, οι οινοποιοί του νησιού παρουσιάσουν με επιτυχία -παρουσία εκπροσώπων φορέων, επαγγελματιών  και εκατοντάδων επισκεπτών-νέες και παλιές εσοδείες, από 29 οινοποιεία, μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και πάνω από 500 ετικέτες Κρητικού κρασιού. Την σημαντικότητα της ποιότητας, προβολής, ανάδειξης και προώθησης στις Ελληνικές και ξένες αγορές των εκλεκτών. κρασιών αλλά και γενικότερα των Κρητικών προϊόντων, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφτηκε σήμερα την έκθεση. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα τόνισε την στήριξη της Περιφέρειας, έδωσε συγχαρητήρια στου οργανωτές-συμμετέχοντες ενώ είχε συναντήσεις με παραγωγούς, επαγγελματίες εστίασης, εμπορίας κρασιών αλλά και οινόφιλους επισκέπτες.

Η Έκθεση "ΟιΝοτικά" που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο  θα διαρκέσει μέχρι αύριο Δευτέρα, περιλαμβάνει πολλές θεματικές εκδηλώσεις, όπως ενημέρωση,  γευσιγνωσία, γαστρονομικά δρώμενα, Κρητική κουζίνα-διατροφή κ.α, ενώ την Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για επαγγελματίες.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

[11:00-20:00] Για όλους τους οινόφιλους

[14:00] Ο chef Χρήστος Λάπας παρέα με τον chef Ηλία Σκουλά από το εστιατόριο Food Mafia, μαγειρεύουν κρητικό Street Food!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

[11:00-15:00] Για επαγγελματίες

[17:30- 20:00] Σεμινάριο για επαγγελματίες: Η τάση του wine cocktail.

Τι θα δούμε σήμερα στα ΟιΝοτικά:

1. Γευσιγνώστης σε 15’

Κάθε μία ώρα, με την καθοδήγηση της οινοχόου, Υρούς Κολιακουδάκη, γνωρίζουμε τα πρώτα βήματα της γευσιγνωσίας!

2. Γαστρονομικά δρώμενα

Η Cretan Food News για ακόμα μία χρονιά, οργανώνει τα γαστρονομικά δρώμενα των ΟιΝοτικών, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, οι μαθητές  της σχολής μαγειρικής Taste Academy, ετοιμάζουν και προσφέρουν νόστιμα κεράσματα που συνοδεύουν ευχάριστα τις οινικές δοκιμές των επισκεπτών.

 3. Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού (μέρος των εσόδων θα πάνε στην πρωτοβουλία: «Μαζί Νικάμε τον καρκίνο»)

Είσοδος 5€ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ για επαγγελματίες εστίασης και εμπορίας κρασιών, με την ένδειξη επαγγελματικής κάρτας)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ