Κρήτη | 12.10.17 18:36
Παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Πολλά κενά στην παράλληλη στήριξη αλλά και σε ειδικότητες

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία παραμένουν με πολλά προβλήματα στη λειτουργία τους, αφού ο αριθμός των κενών θέσεων εκπαιδευτικών παραμένει μεγάλος.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρά το γεγονός και της δεύτερης φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών, υπάρχουν κενά ακόμη και σε βασικά μαθήματα και ειδικά στα επαρχιακά λύκεια.

Έτσι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βάζει ως κύριο στόχο να καλύψει τις ανάγκες των επαρχιακών σχολείων πρώτα, ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία τους.

ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Στην τοποθέτηση 40 εκπαιδευτικών γενικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προχώρησε στη δεύτερη φάση αναπληρωτών το υπουργείο παιδείας για το Ρέθυμνο, ένας αριθμός όμως όχι ικανοποιητικός, αφού η Δ/νση είχε ζητήσει 62 άτομα για να στελεχωθούν επαρκώς τα σχολεία.

Επομένως, ακόμα και με τη δεύτερη φάση των αναπληρωτών παραμένουν πολλές οι κενές θέσεις, ενώ πολύ προβληματική παραμένει η κατάσταση στην ειδική αγωγή.  Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης επεσήμανε: «Είχαμε 62 κενά στη γενική αγωγή και τοποθετήθηκαν 40. Θα προκύψει πρόβλημα όπως φαίνεται σε κάποιες ειδικότητες όπως φιλόλογοι, φυσικομαθηματικοί, αλλά και στην οικονομία. Ζητήσαμε 5 οικονομολόγους κοινωνιολόγους και νομικούς και μας έστειλαν τρεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε στα λύκεια τις κατευθύνσεις οπωσδήποτε, και στα επαρχιακά λύκεια που έχουμε πολλά κενά. Γαράζο και Ανώγεια για παράδειγμα έχουν σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν έχουν μόνιμους εκπαιδευτικούς και θα τα καλύψουμε άμεσα με αναπληρωτές. Είναι κρίμα τα παιδιά αυτά να μην έχουν ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τους εκπαιδευτικούς τους».

Πολύ σοβαρό χαρακτήρισε το θέμα της παύσης μόνιμων διορισμών ο κ. Ταξάκης και το γεγονός ότι τα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν σε μεγάλο βαθμό με αναπληρωτές. «Οκτώ χρόνια δεν έχουμε μόνιμους διορισμούς. Είναι σοβαρό και ουσιαστικό ζήτημα για την ποιότητα της παιδείας. Φυσικά και οι συνάδελφοι αναπληρωτές είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους αλλά έχουν τόσα να αντιμετωπίσουν, μετακινούνται, έχουν οικογένειες τις οποίες αφήνουν, ψάχνουν πού να μείνουν. Πρέπει να το δούνε σοβαρά όλοι όσοι κρατούν τη στρόφιγγα των διορισμών κλειστή».

Άσχημη είναι η εικόνα στην ειδική αγωγή, για τα παιδιά δηλαδή που πρέπει να έχουν μια ιδιαίτερη φροντίδα στην εκπαίδευση. «Μας έστειλαν 14 εκπαιδευτικούς για την παράλληλη στήριξη και 34 για τμήματα ένταξης, το ειδικό σχολείο και ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο. Πρέπει να διοριστούν οι καθηγητές άμεσα», είπε ο κ. Ταξάκης.

Παράλληλα η Διεύθυνση ενημερώνει τους νέους εκπαιδευτικούς για το θέμα της διαμονής, αφού ως γνωστόν είναι ελάχιστα τα σπίτια προς ενοικίαση στο Ρέθυμνο. Πέντε ξενοδοχεία της πόλης έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην πρώτη φάση τους εκπαιδευτικούς μέχρι να βρουν μόνιμη κατοικία.

Πηγή

goodnet.gr
Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα