Κρήτη | 13.09.17 13:40 | Ενημερώθηκε:
Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Βιάννου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί Επίτιμος Δημότης Βιάννου καθώς και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου

Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις την 14η, 15η & 16η Σεπτεμβρίου 1943. 

"Η αυριανή ημέρα είναι μέρα μνήμης, καθώς ξεκίνησαν οι εκτελέσεις" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, τονίζοντας ότι η απόδοση τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος είναι χρέος της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί Επίτιμος Δημότης Βιάννου καθώς και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο Βιάννου, η παρουσία του είναι ιδιαίτερης σημασίας και για τη Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση, Δικαιοσύνη κι Επανόρθωση, καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει εκφραστεί στο παρελθόν θετικά για το μεγάλο ζήτημα των διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο  16 Σεπτεμβρίου 2017

ΩΡΑ  20:30 
Πανδημοτικό Ηρώο Σελί Αμιρά. «Ωδή για τους μικρούς Ήρωες». Θεατρικό δρώμενο με την ηθοποιό Ελευθερία Κόμη και συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων  Κρήτης υπό τη Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, τη Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, καθώς και τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. 

Κυριακή  17  Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΝΙΚΑ
Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2017 :
Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Σχολείων και Τραπεζών στα διοικητικά όρια του Δήμου Βιάννου.

ΕΙΔΙΚΑ

ΩΡΑ  8:30 
     Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο χώρο της τελετής με τη συμμετοχή τμήματος αποδόσεων τιμών της ΣΕΑΠ και της Στρατιωτικής Μπάντας της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

ΩΡΑ 10:30 
     Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

ΩΡΑ 11:00 
  Τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην  
  θέση Σελί Αμιρών.

Επιμνημόσυνη δέηση, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

Ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος από τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Πέτρο Μηλιαράκη. 

Προσκλητήριο Νεκρών.

Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Απόδοση του Ύμνου της Βιάννου από τη χορωδία του Δήμου Βιάννου « ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ». 

Ο βουβός πεντοζάλης του πένθους από την σχολή χορού Χριστόφορου Μπριντάκη. 

Τέλος τελετής- αποχώρηση επισήμων.

   ΩΡΑ 12:15 

Δημοτικό κτίριο Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου
Σελί Αμιρών.

Κεντρική Αίθουσα Μουσείου. 
Τελετή για την ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της  Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου ως επίτιμου Δημότη Δήμου Βιάννου και ως επίτιμου Προέδρου της Ενώσεως Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Υπουργός Εσωτερικών , ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης,  ο Δήμαρχος Βιάννου , ο Δήμαρχος Ιεράπετρας , οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου,   οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί  πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, Διοικητής Δ.Υ.Πε. Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο Διευθυντής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Αναπηρικών και Αντιστασιακών  Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και ο λαός της πόλης. Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα