Κρήτη | 19.06.17 14:13
"Σαρώνουν" το Ηράκλειο τα κουνούπια

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Μετά από κενό δυο μηνών ξεκινούν οι ψεκασμοί

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια, μετά από ένα "κενό" περίπου δύο μηνών.  Αιτία του κενού αυτού η εμπλοκή που σημειώθηκε στο διαγωνισμό, ο οποίος έγινε τον Απρίλιο και κρίθηκε άγονος.

Τελικά τα γραφειοκρατικά ζητήματα λύθηκαν και πλέον έχει αναδειχθεί νέος ανάδοχος, ο οποίος θα βγάλει συνεργεία στο Ηράκλειο, αφού το θέμα περάσει αύριο και τυπικά από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης. 

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του  Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου Σπύρο Χαρτοφύλακα στο πλαίσιο του περυσινού προγράμματος έγιναν ψεκασμοί τον Απρίλιο και ένας στις αρχές Μαΐου, ενώ ψεκασμοί δεν έχουν γίνει το υπόλοιπο του Μαΐου και τον Ιούνιο.

Αυτό το διάστημα φαίνεται πως οι προνύμφες των κουνουπιών επωάστηκαν και "σαρώνουν" το Ηράκλειο, ωστόσο σύμφωνα με τον κ.Χαρτοφύλακα η υπηρεσία έχει δεχτεί μόλις επτά τηλεφωνήματα από δημότες και έχουν καταγραφεί οι περιοχές της Αγίας Τριάδας, Τζάμπο, Γιοφύρου και Ν.Αλικαρνασσού.

Πάντως και οι πολίτες από την πλευρά τους καλούνται να τηρούν βασικούς κανόνες (να μην αφήνουν στάσιμα νερά, βλάστηση, σκουπίδια) προκειμένου να μην ευνοούν τα κουνούπια.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα