Κρήτη | 14.02.18 12:18
Στη βουλή τα προβλήματα του δημοτικού στο Κοκκίνη Χάνι

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα: Για κτιριακά προβλήματα του δημοτικού σχολείου Κοκκίνη Χάνι Δήμου Χερσονήσου

Το Δημοτικό σχολείο Κοκκίνη Χάνι Δήμου Χερσονήσου βιώνει εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, που χρόνο με το χρόνο αντί να λύνονται γιγαντώνονται. Πρόκειται για ένα σχολείο που είναι μοιρασμένο στα δυο, με ένα κτίριο του δημοσίου άκρως ακατάλληλο για τις ανάγκες των συνεχώς αυξανόμενων μαθητών (φέτος φοιτούν συνολικά 270 παιδιά) και ένα μισθωμένο κτίριο σε άλλη περιοχή του χωριού, με σοβαρά προβλήματα υποδομής των τάξεων και της αυλής, καθώς και του δρόμου πρόσβασης σε αυτό.

Αν και μετά από πολλές προσπάθειες των γονέων εγκρίθηκε η ανέγερση νέου κτιρίου με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, το έργο αυτό ξεκίνησε μόλις πριν λίγες μέρες, αφού είχε κωλύσει στη φάση των ενστάσεων για αρκετό καιρό, και δεν είναι γνωστό το πότε θα παραδοθεί. Μέχρι τότε οι μαθητές θα βιώνουν τις τριτοκοσμικές συνθήκες των κτιρίων όπου λειτουργεί το σχολείο.

Το σχολείο αυτό στερείται βασικών παροχών: αντισεισμικής θωράκισης και πυρασφάλειας, επαρκούς αριθμού τάξεων (κάθε χρόνο προστίθεται και μια λυόμενη αίθουσα γιατί οι μαθητές αυξάνονται με αποτέλεσμα να έχει μικρύνει σημαντικά η αυλή), βιβλιοθήκης, αίθουσας για το τμήμα ένταξης, κυλικείου, αίθουσας εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή η επικινδυνότητα των κτιρίων έχει γίνει ανησυχητική, καθώς η αλλοίωση των δαπέδων βάζει σε κίνδυνο καθημερινά τους μαθητές, ενώ από τύχη δεν είχαμε σοβαρά ατυχήματα με τους δυνατούς ανέμους που έσπασαν τρεις πόρτες την ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Εδώ και δυο χρόνια ο Σύλλογος Γονέων έχει κάνει πολλές προσπάθειες να δώσει κάποιες λύσεις με μια σειρά από συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Χερσονήσου, που όμως ήταν άκαρπες, καθώς ο Δήμος έδειξε πλήρη αδιαφορία.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε:

  • Να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, μόνωσης, επισκευών στις κτιριακές υποδομές του σχολείου και του προαύλιου χώρου του, καθώς και έλεγχος για την αντισεισμική θωράκιση και πυρασφάλεια του σχολείου.

  • Να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του σχολείου σε αίθουσες, λόγω του αυξανόμενου αριθμού μαθητών και του τμήματος ένταξης, καθώς και να παραδοθεί το νέο σχολικό συγκρότημα μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες που προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Οι Βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος ΤάσσοςΌλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα