Κρήτη | 17.07.17 13:47 | Ενημερώθηκε:
Στο επίκεντρο η πολιτική απορριμάτων στο Ηράκλειο !

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Φαίνεται πως στη Λότζια καταλήγουν να ζητήσουν έναν αριθμό αρκετά μακριά από τους 88 συμβασιούχους που υπηρετούν σήμερα και όχι πάντως πάνω από 50!

Τα επόμενα βήματα στο θέμα της αποκομιδής των απορριμάτων στο Ηράκλειο μετά και την τροπολογία Σκουρλέτη που καλεί τους δήμους να επικαιροποιήσουν τους Εσωτερικούς Οργανισμούς Υπηρεσίας των δήμων και να ζητήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που επιθυμούν να προσλάβουν στις υπηρεσίες καθαριότητας, τέθηκε σε συνάντηση που προκάλεσε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Καραντινός, Μαμουλάκης και Βαρδαβάς όπου έγινε μια αναλυτική συζήτηση κυρίως για το τι θέλει ο δήμος Ηρακλείου σε επίπεδο καθαριότητας και τι θα πρέπει να προτάξει. Φαίνεται πως στη Λότζια καταλήγουν να ζητήσουν έναν αριθμό αρκετά μακριά από τους 88 συμβασιούχους που υπηρετούν σήμερα και όχι πάντως πάνω από 50!

Μάλιστα φαίνεται πως θα είναι σε θέσεις συνοδών απορριμματοφόρων και οδοκαθαριστών εκεί δηλαδή που σήμερα " πονάει " η υπηρεσία καθαριότητας. Πάντως θα υπάρξει η σχετική διαβούλευση αλλά και συζήτηση με τις δημοτικές παρατάξεις πριν το θέμα φτάσει να γίνει νόμος του δήμου μέσα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ φτάνουν λίγο πριν την εκπνοή του μήνα και τα οκτώ από τα δέκα νέα απορριμματοφόρα που θα βελτιώσουν την αποκομιδή αλλά και θα μεγιστοποιήσουν την απόδοση της υπηρεσίας καθαριότητας.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα