Πολιτισμός | 12.02.18 18:15 | Ενημερώθηκε:
Με τιμή στον μέγιστο Έφορο.... τα εγκαίνια της Βικελαίας!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Επίσης προγραμματίζονται εκδηλώσεις μνήμης με προβολή ταινιών- αφιερώματα σε τρία πρόσωπα ταυτισμένα με τη Βιβλιοθήκη.

Δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα ανεπίστημα, έστω, εγκαίνια της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρά με εκδηλώσεις προς τιμήν εκείνου του προσώπου που την ανέβασε και την απογείωσε στη συνείδηση του πνευματικού κόσμου της χώρας: του τελευταίου Εφόρου της, του Νίκου Γιανναδάκη!

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, που παράλληλα αναμένει το "πράσινο φως" για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να αγοραστεί ο εξοπλισμός των επίπλων για την κύρια αίθουσα της Βικελαίας, ετοίμασε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο του αείμνηστου εφόρου της Βικελαίας που σηματοδοτεί και την ουσιαστική επανεκκίνηση της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Στις 19 Μαρτίου θα γίνει τιμητική εκδήλωση στο φουαγιέ της Βικελαίας με ομιλητή τον επιστήθιο φίλο του Γιανναδάκη, φιλόλογο Σταμάτη Γουνελά, ενώ παράλληλα θα γίνει και η ονοματοθεσία της στοάς που βρίσκεται ανατολικά της Βκελαίας, ως στοάς Νίκου Γιανναδάκη.

Και η συνέχεια των εκδηλώσεων όμως είναι κι αυτή ταυτισμένη με την ιστορία της Βικελαίας:

Προγραμματίζονται εκδηλώσεις μνήμης με προβολή ταινιών- αφιερώματα σε τρία πρόσωπα ταυτισμένα με τη Βιβλιοθήκη. 

Το Δημήτρη Βικέλα, το Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη, που αποτελούν μέρος της ιστορίας της κρητικής βιβλιοθήκης και οι ταινίες είναι αφιερώματα από τις εμβληματικές εκπομπές της ΕΡΤ Μονόγραμμα και Παρασκήνιο.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν λίγο πριν, λίγο μετά το Πάσχα, οπότε και μπαίνει η εμβληματική βιβλιοθήκη ξανά σε ρυθμούς εκδηλώσεων !

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα