Πολιτισμός | 12.02.18 13:07
Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Frantz»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αύριο βράδυ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 21:30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο REX, θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Frantz». Είναι Γαλλικής παραγωγής 2016, διάρκειας 116’, σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν με τους: Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ.

Υπόθεση: Το 1919, λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε μια επαρχιακή γερμανική πόλη, η Άννα επισκέπτεται καθημερινά τον τάφο του αρραβωνιαστικού της Frantz, ο οποίος σκοτώθηκε στη Γαλλία. Τον τάφο όμως επισκέπτεται κι ένας μυστηριώδης Γάλλος, ο οποίος συστήνεται ως φίλος και παλιός συμφοιτητής του Frantz, Η παρουσία του θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη...

Συγκρατημένα συγκινητικό, βαθιά ρομαντικό remake, με εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία (με καταλυτικές έγχρωμες πινελιές), δυνατή ιστορία και εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού στις Κάνες στην Πάουλα Μπέερ).

Το «Frantz» αποκαλύπτει ότι τελικά οι πιο σημαντικές ιστορίες στον πόλεμο είναι αυτές που κρατάει ο καθένας κρυφές μέσα του.  Τα δεινά του πολέμου, τα εθνικιστικά  μίση, ο θλιμμένος κόσμος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ‘χρωματίζονται’ και ζωντανεύουν μέσα από την ασπρόμαυρη εικόνα του Οζόν. Κυρίως όμως ο φακός του εστιάζει στις προσωπικές ιστορίες, στα διφορούμενα μυστικά, στις πολλές διαστάσεις του ψέματος (ερωτικού και κατ' επέκταση πολιτικού), . πάνω στις μικρές και μεγάλες «σκηνοθεσίες» της καθημερινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις στην ιστοσελίδα μας: kileagn.com

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα