Πολιτισμός | 09.01.18 08:58
Σεμινάριο ποίησης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το πρώτο σεμινάριο θα γίνει αύριο Τετάρτη

Σεμινάριο με τίτλο "Πέντε μαθήματα για την ποίηση" συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων.


Τη σειρά αυτή των μαθημάτων θα προσφέρει ο Σ. Ν. Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα μαθήματα έχουν στόχο να εξοικειώσουν το ακροατήριο α) με τον προβληματισμό γύρω από το νόημα και την ουσία της ποίησης, και β) με λιγότερο γνωστές σε αυτό ποιητικές περιοχές, που έχουν συντελέσει στη διαμόρφωση της σύγχρονης δυτικοευρωπαϊκής λυρικής ποίησης, και, τέλος, απώτερο στόχο γ) να το οδηγήσουν σε μια περισσότερο ευαισθητο-ποιημένη ανάγνωση του ποιητικού κειμένου.

Το πρώτο σεμινάριο θα γίνει αύριο Τετάρτη:
Το πλασματικό στη ζωή όλων των ανθρώπων. Γιατί κάποιοι άνθρωποι γράφουν και διαβάζουν ποίηση; Ο ποιητικός λόγος μπορεί να προσδιοριστεί μόνο σε αντιδιαστολή από όλα τα άλλα είδη λόγου (καθημερινός -προφορικός, επιστημονικός κλπ., αλλά και πεζογραφικός).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο (1ος όροφος) στις 6.30 μ.μ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου του Συνδέσμου (syndesmosfilologonchanion@gmail.com) έως τις 9 Ιανουαρίου. 

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα