Πολιτισμός | 11.01.18 17:33
Στη Βιβλιοθήκη Χανίων «κάθε μήνα... έχουν θέμα»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του δημοτικού, κυρίως στις ηλικίες από οκτώ έως δώδεκα ετών

Σε πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και έχει τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα...έχουμε θέμα», συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 Το πρόγραμμα σχεδίασε για το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και θα το υλοποιήσει μέσα από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ). Έχει διάρκεια πέντε μηνών και προτείνει ένα ξεχωριστό θέμα για κάθε μήνα, για παιδιά ή σχολικές τάξεις, και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ως μέλος του ΔΕΒ, θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, το θέμα του Ιανουαρίου είναι οι «Ερωτήσεις». «Ξεκινάμε τον καινούργιο χρόνο με έναν κατάλογο ερωτήσεων... Μαθαίνουμε τεχνικές για να ρωτάμε… να παίρνουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, να διαβάζουμε και να απαντάμε ερωτήσεις από λογοτεχνικά βιβλία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού. Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και οι βιβλιοθήκες θα αναζητήσουν τι είναι ένα ποίημα. Θα επιχειρηθεί αναγνώριση ποιητών μέσα από τις λέξεις τους και θα γίνει αναζήτηση της σχέσης της ποίησης με τις άλλες τέχνες. Ο Απρίλιος είναι εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ, που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες. Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη. Η 9η Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα γίνει προσέγγιση στην ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.

 Τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του δημοτικού, κυρίως στις ηλικίες από οκτώ έως δώδεκα ετών. Κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1½ ώρας η κάθε μία.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα