Πολιτισμός | 13.01.18 21:29 | Ενημερώθηκε:
Τζίμης Πανούσης - Ανατρεπτικός ως το τέλος...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αγαπήθηκε πολύ, προκάλεσε ακόμα περισσότερο - Τι έγραφε στην θρυλική επιστολή παραίτησης του από την Εθνική Τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα

Θλίψη επικρατεί στο κοινό αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο από το θάνατο ενός καλλιτέχνη που είχε αγαπηθεί αλλά και είχε προκαλέσει όσο λίγοι στη χώρα μας.

Ο Τζίμης Πανούσης «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου στις 13 Ιανουαρίου 2018, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και αφού στις αρχές Δεκεμβρίου είχε υποστεί ακόμα μια ανακοπή, ενώ βρισκόταν στη σκηνή .

Ο θάνατος του ανατρεπτικού τραγουδοποιού προκάλεσε συγκίνηση τόσο στη γενιά που μεγάλωσε μαζί του, όσο και στους νεότερους ενώ τα συλλυπητήρια του  εκφράζει ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Ηταν γνωστός για τη σάτιρα και τον καυστικό και αθυρόστομο στίχο του και είχε πολλές δικαστικές διαμάχες με ανθρώπους που είχε βάλει στο... στόχαστρο του, όπως ο Γιώργος Νταλάρας.

Παραιτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα υποσχόμενος να επαναπροσληφθεί με...ρουσφέτι!

Τη δεκαετία του ‘80 ο Τζίμης Πανούσης ανάμεσα στις άλλες δουλειές που έκανε για να επιβιώσει, εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.

Η θέση του Τραπεζικού υπαλλήλου θεωρούνταν προνομιούχα και προσοδοφόρα, ωστόσο η δουλειά αυτή δεν ταίριαζε στον ανατρεπτικό Τζιμάκο. Το περιβάλλον της Τράπεζας τον έπνιγε και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παραιτήθηκε, στέλνοντας στη Διεύθυνση, μια επιστολή «μνημείο ειρωνείας». Ταχυδακτυλουργός, μπουλουκτσής, φωτογράφος πορνό, εργάστηκε ακόμη και ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.

Μέσα σε λίγες γραμμές, ο Πανούσης σατίρισε το τραπεζικό σύστημα και σχεδόν όλη την κοινωνία της εποχής.

Τζίμης Πανούσης - Ανατρεπτικός ως το τέλος...

Τζίμης Πανούσης - Ανατρεπτικός ως το τέλος...

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα