Η «Νόστιμη γη»  βρέθηκε στην Κρήτη. Εξι επεισόδια της εκπομπής ολοκλήρωσε ο Βασίλης Καλλίδης και τώρα οδεύει για το έβδομο, το πιο εορταστικό, το χριστουγεννιάτικο.

Σήμερα θα μας ταξιδέψει στη Σητεία μέσα από την τηλεόραση του ALPHA

Στον πλούσιο τόπο της Κρήτης, με τα εύφορα χώματα και τους μερακλήδες ανθρώπους που ξέρουν να παράγουν, να μαγειρεύουν, να τρώνε, να γλεντάνε και να τραγουδούν, ο Βασίλης συναντάει μελισσοκόμους, αγρότες που καλλιεργούν χαρούπια και αρωματικά βότανα και ελαιοπαραγωγούς. Επίσης, επισκέπτεται μια οικογένεια που ετοιμάζει τη ρακή της χρονιάς στο ρακοκάζανο και ζεί ένα αξέχαστο γλέντι.
Περιπλανείται στην πόλη της Σητείας και τα γύρω χωριά, δοκιμάζει κεράσματα και μεζέδες και μαγειρεύει θαλασσινή μακαρονάδα με χταπόδι και χαρουπόμελο, ολόκληρο γουρουνόπουλο ψητό και μοσχομυριστά χορτοπιτάκια γεμάτα αρώματα από τη «Νόστιμη γη» της Κρήτης.

Αξέχαστη εμπειρία για το Βασίλη, η γιορτή του Αη Γιώργη του Μεθυστή στο μικρό χωριό των Παπαγιαννάδων, όπου ο παπάς κάνει μια λειτουργία για να ευλογήσει το κρασί όλης της χρονιάς και ακολουθεί ένα μεγάλο κρητικό φαγοπότι.