"Δε ζητάμε επιδόματα... Παιδεία και Υγεία ζητάμε!"

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Μ.Αχλαδιανάκης: "Τα κόμματα φαινομενικά στηρίζουν τους τρίτεκνους για ψηφοθηρικούς λόγους, έμπρακτα όμως όχι"

Σειρά επαφών έχει στην Αθήνα η Ομοσπονδία Τριτέκνων, ζητώντας όχι επιδόματα, αλλά υποδομές. "Δε ζητάμε επιδόματα, τα οποία στη μία τσέπη θα μπουν κι από την άλλη θα βγουν. Ζητάμε υποδομές για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας" - λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας, Μανώλης Αχλαδιανάκης.

"Παλιότερα προτεραιότητα στη χώρα ήταν η λειτουργία παιδικών σταθμών... πλέον είναι η λειτουργία γηροκομείων" - τόνισε ο κ.Αχλαδιανάκης, εξηγώντας ότι τα οικονομικά προβλήματα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντες για να αποκτήσουν οι οικογένειες περισσότερα μέλη. Και μάλιστα το κράτος όχι μόνο δε στηρίζει τις οικογένειες δημιουργώντας δομές παιδείας και υγείας που θα παρέχονται δωρεάν στους πολίτες, αλλά θεωρεί τα παιδιά ... τεκμήρια!

"Το 1950 ο πληθυσμός της χώρας ήταν 7,3 εκατομμύρια. Η δυσοίωνη πρόβλεψη για το 2050 είναι ότι ο πληθυσμός θα φτάσει μόλις τα 8 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζονται φυσικά οι νέοι Έλληνες μετανάστες που υπολογίζονται σε 500.000 και θα γεννήσουν παιδιά στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται" - αναφέρει ο Μ.Αχλαδιανάκης, τονίζοντας ότι αν εφαρμοστούν μέτρα στήριξης της οικογένειας, μπορούμε να φτάσουμε το 2050 πληθυσμό στα 10 εκατομμύρια.

Χθες, η Ομοσπονδία συναντήθηκε με τον επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρο Θεοδωράκης, ο οποίος παραδέχτηκε οτι ποτέ ως σήμερα δεν έχει μιλήσει για τους τρίτεκνους. "Τα κόμματα φαινομενικά στηρίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους, έμπρακτα όμως όχι" - υπογραμμίζει ο κ.Αχλαδιανάκης.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεων προηγήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει το απόγευμα επαφή με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. "Τον πρωθυπουργό δεν έχουμε καταφέρει να τον συναντήσουμε, ενώ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, μας χάιδευε τα αυτιά!" - σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπενθύμισε τη διακομματική επιτροπή που ... ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε συστήσει το 1993 και η οποία είχε "δείξει" τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. "Το πόρισμα αυτό αραχνιάζει εδώ και 24 χρόνια και από τον κ.Βούτση θα ζητήσω να το επικαιροποιήσει" - αναφέρει ο κ.Αχλαδιανάκης.

Πριν από 4 χρόνια, είχε ζητηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μια εκτίμηση του δημοσιονομικού κόστους που θα προκύψει από την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. "Αποδείχθηκε ότι δεν προκύπτει κανένα δημοσιονομικό κόστος, παρά μόνο ένα μικρό για το κομμάτι των Μεταφορών. Ζητάμε λοιπόν ... να εφαρμοστούν τα μέτρα που δεν κοστίζουν, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για τις οικογένειες να αποκτήσουν παιδιά!" - τονίζει ο Μ.Αχλαδιανάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ