Ελλάδα | 12.10.17 16:13
Η ΛΑΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Όπως τονίζεται: Οι αφισοκολλητές δέχθηκαν απειλές και σωματική βία από τους νεοφασίστες, με αποτέλεσμα μάλιστα, ένας από τα μέλη της ομάδας αφισοκόλλησης να τραυματιστεί.


Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, αφισοκολλητές "οι οποίοι τοποθετούσαν στον Πειραιά τις αφίσες της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωσή που ετοιμάζει για τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, στη Ρωσία".

Και σημειώνεται ότι:

"Τα μέλη της ομάδας αφισοκόλλησης δέχθηκαν αιφνίδια επίθεση από περίπου 10 – 12 άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες. Αποστολή τους ήταν να καταστρέψουν τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.

Οι αφισοκολλητές δέχθηκαν απειλές και σωματική βία από τους νεοφασίστες, με αποτέλεσμα μάλιστα, ένας από τα μέλη της ομάδας αφισοκόλλησης να τραυματιστεί.

Η ΛΑΕ καταδικάζει τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών και ζητά από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συλληφθούν άμεσα οι δράστες. Ειδάλλως, θα είναι πολιτικά συνυπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν και για όλα όσα θα ακολουθήσουν, δεδομένης της επαναφοράς των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στο προσκήνιο, με καθημερινές, εγκληματικές και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων, μεταναστών και δημοκρατικών πολιτών.

Ο ελληνικός λαός θα δώσει αποφασιστική, μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό"

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα