Ελλάδα | 17.02.17 17:53
Λεβέντης: «Κάντε εκλογές αμέσως κύριε Τσίπρα»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

«Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, η αξιολόγηση δεν προχωρά και η κυβέρνηση είναι κατάκοπη» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

«Εκλογές αμέσως κ. Τσίπρα, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει, η αξιολόγηση δεν προχωρά και η κυβέρνηση είναι κατάκοπη», ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. 

Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στην αξιολόγηση επισήμανε πως «μας ζητούν περισσότερα οι δανειστές, γιατί δεν μας εμπιστεύονται, έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας, δεν μπορούμε να καταργήσουμε φοροαπαλλαγές που αφορούν φτωχούς ανθρώπους. Δεν θα το επιτρέψουμε ως Ένωση Κεντρώων».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε την πρότασή του για τη μείωση των δαπανών και το νοικοκύρεμα της οικονομίας, λέγοντας πως «πρέπει να αφαιρεθεί το λίπος και το βόλεμα, να βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι μονογονικές μητέρες, ΑΜΕΑ, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι».

«Επίσης, ζητούμε τη μείωση των μισθών των βουλευτών κατά 50% και την μείωση των βουλευτών στους 200» τόνισε ο κ. Λεβέντης, ενώ για το θέμα των συνεργασιών επανέλαβε πως θα στηρίξει αυτή την κυβέρνηση που θα δεχτεί τα 9 σημεία του κόμματος. «Αυτό ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ΝΔ ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε υπουργεία, παρά μόνο όταν πάρουμε ποσοστό πάνω από 20%».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπεραμύνθηκε της άποψης «να αγοραστούν αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35», ενώ ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στην παραγγελία των σύγχρονων αεροσκαφών. Για την Τουρκία και τις προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, δήλωσε πως «οι Τούρκοι δεκαετίες τώρα διεκδικούν τα νησιά μας και ποτέ δεν τηρούν τις υπογραφές τους που έχουν βάλει σε διεθνείς συμφωνίες».

Αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Λεβέντης ζήτησε «να πληρωθούν από τα Ε9 των υπευθύνων των κομμάτων και όχι από τον ελληνικό λαό».

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα