Ελλάδα | 12.10.17 14:42
ΝΔ: Καταλογίζει στην κυβέρνηση ασυνέχεια στην εκμάθηση δεύτερης ξένης γλώσσας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την ασυνέχεια της εκμάθησης της επιλεγμένης δεύτερης ξένης γλώσσας στους μαθητές των Γυμνασίων. 

Υπουργική Απόφαση προβλέπει ρητώς ότι η επιλογή της δεύτερης ξένης Γλώσσας που γίνεται στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού ισχύει έως και την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου. 

Η πρόβλεψη, όμως, αυτή ακυρώνεται στα επόμενα άρθρα της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καθώς οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που τίθενται, π.χ. ως προς τον αριθμό τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό τμημάτων γενικής παιδείας ή ως προς τις διαθέσιμες διδακτικές ώρες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αναιρούν την ισχύ της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση:

" Η πρόβλεψη αυτή ακυρώνεται στα επόμενα άρθρα της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, καθώς οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που τίθενται, π.χ. ως προς τον αριθμό τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό τμημάτων γενικής παιδείας ή ως προς τις διαθέσιμες διδακτικές ώρες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αναιρούν την ισχύ της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ερωτάσθε: 

1. Πώς θα συνεχίσουν την εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας που επέλεξαν ως μαθητές δημοτικού, οι μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου στο οποίο διακόπτεται η διδασκαλία της; 

2. Πώς θα διδάξουν οι εκπαιδευτικοί της δεύτερης ξένης γλώσσας ταυτόχρονα σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές, χωρίς να παρεμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος;"

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα