Δεν ακολουθούν τη σύσταση για τη βιταμίνη D μετά το κάταγμα ισχίου

Μόνο του 45,7% των ασθενών που έχουν υποστεί κάταγμα ισχίου, αναφέρουν σταθερά τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D, μια γνωστή θεραπεία και προληπτική στρατηγική για την οστεοπόρωση, παρά τις σχετικές συστάσεις.

Στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι 44 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν οστεοπόρωση και άλλα 10 εκατομμύρια είναι σε κίνδυνο για την ασθένεια η οποία προκαλεί προοδευτική απώλεια οστικής πυκνότητας και αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τέσσερις άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών θα υποστούν κάταγμα των οστών λόγω οστεοπόρωση, στο ισχίο, στο πόδι, στον καρπό, στη σπονδυλική στήλη.

Ένα κάταγμα οστού είναι συχνά το πρώτο σημάδι της νόσου που αναπτύσσεται αργά χωρίς άλλα συμπτώματα. Θεραπείες, οι οποίες περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, ασκήσεις με βάρη, συμπληρώματα βιταμίνης D, ασβεστίου ή συμπληρώματα οιστρογόνων, μπορεί να αποτρέψει τα επακόλουθα κατάγματα.

Η σχετική σύσταση προβλέπει την καθημερινή λήψη 600 Διεθνών Μονάδων (IUs) βιταμίνης D κάθε μέρα για τους ενήλικες, και 800 IUs για τους Αμερικανούς ηλικίας 71 ετών και άνω.
Σε αυτή τη μελέτη, Καναδοί ερευνητές ρώτησαν 573 ασθενείς κάταγμα ισχίου για την πρόσληψη βιταμίνης D κατά τη διάρκεια ιατρικής επίσκεψης δύο χρόνια μετά από επέμβαση κατάγματος ισχίου. Η μέση ηλικία των ασθενών ήταν 74,1, και η πλειονότητα των ασθενών (66,3%) γυναίκες.

Λιγότερο από το 50 τοις εκατό (47,5%) των ασθενών λάμβαναν συστηματικά συμπληρώματα βιταμίνης D, όπως συστήνεται. Το 35,6% δήλωσαν ότι έλαβαν συμπληρώματα αλλά χωρίς συνέπεια, ενώ περίπου 19% δεν έλαβε καθόλου συμπληρώματα.ο, τη σπονδυλική στήλη, τον καρπό, το χέρι ή το πόδι.

Αυτό υποδηλώνει την ανάγκη για την ανάπτυξη και την αξιολόγηση των επιπλέον στρατηγικών για την προώθηση της συμμόρφωσης.

"Λαμβάνοντας υπόψη το δυναμικό της συγκεκριμένης βιταμίνης για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ασθενούς, ανεξάρτητα από άλλες θεραπείες, αξίζει τον κόπο να βελτιώσουμε την εκπαίδευση γιατρών και ασθενών στη λήψη της βιταμίνης», σημειώνει ο Mohit Bhandari, ορθοπεδικός χειρουργός και ερευνητής μυοσκελετικού τραύματος στο Πανεπιστήμιο McMaster του Οντάριο.

«Τα οφέλη, η ασφάλεια και η ευκολία της λήψης βιταμίνης D φαίνεται να είναι άγνωστα ή να αγνοούνται από αυτή την αντιπροσωπευτική ομάδα ομάδα οστεοπορωτικών ασθενών, οι οποίοι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές είναι περισσότερο πιθανό να ωφεληθούν", πρόσθεσε ο συνερευνητέές Earl Bogoch, ορθοπεδικός χειρουργός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Πηγή: stogiatro.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ