Δεν τα "βρήκαν" ο υπουργός Υγείας και τα διαγνωστικά κέντρα

Ο κλάδος συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να αποφασισθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Συνεχίζεται τουλάχιστον και αύριο Τετάρτη η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου που συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό,δεν απέσπασαν την ικανοποίηση του βασικού αιτήματός τους.

Έτσι ο κλάδος συνεδριάζει στις 10 το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να αποφασισθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στην ολομέλεια που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη οπότε και θα κριθεί το μέλλον της απεργίας θα παραστούν εκπρόσωποι 40 φορέωναπό όλη τη χώρα.

Τι απάντησε και τι έδωσε ο υπουργός Υγείας

Ο κλάδος κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθεσε εκ νέου το αίτημα να διαγραφεί το χαράτσι (clawback) των περίπου 55 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο Β' εξάμηνο του 2018. Πρόκειται ουσιαστικά για την υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων όταν ξεπερνιέται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.

Όμως ο υπουργός Υγείας δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει σε διαγραφή του ποσού, επισημαίνοντας ότι έχει νομικές δεσμεύσεις που δεν του επιτρέπουν να αυξήσει το προυπολογισμό για τις διαγνωστικές εξετασεις.

Ωστόσο προχώρησε σε αύξηση του προυπολογισμού για τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2019 κατά 30 εκατ. ευρώ. Όμως το κονδύλι με βάση τις πληροφορίες δεν θα κατευθυνθεί μόνο για τις διαγνωστικές εξετάσεις.


Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ