Της Κατερίνας Παντινάκη

Υγεία | 13.10.17 13:38
Επάρκεια εμβολίων κατά της γρίπης - Σπεύδουν οι Κρητικοί

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

"Είμαστε σε μία κοινωνία, ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά" - σχολίαζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου για τους αντιεμβολιαστές

Κατά δεκάδες σπεύδουν οι Ηρακλειώτες για να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδηλάκης, «είναι σημαντικός ο αριθμός εκείνων που κάθε χρόνο το κάνουν. Υπάρχουν άλλοι που το φοβούνται – αδίκως, και άλλοι που επηρεασμένοι από το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» αρνούνται να εμβολιάζονται γενικώς» - είπε ο κ.Τσικανδηλάκης, επισημαίνοντας πάντως ότι είμαστε σε μία κοινωνία, ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά.

Το εμβόλιο κατά της γρίπης καλύπτεται κατά 100% από τα ασφαλιστικά ταμεία για ευπαθείς ομάδες και άτομα άνω των 65 ετών, ενώ για τους υπόλοιπους που επιθυμούν να εμβολιαστούν, φέτος το τετραδύναμο εμβόλιο κοστίζει 10,90 και 13,96 ευρώ, ενώ το περυσινό τριδύναμο κοστίζει 6 ευρώ.

«Το ζητούμενο είναι η πρόληψη και όχι η θεραπεία. Τα ασφαλιστικά ταμεία δε θα αντέξουν» - σχολιάζει ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών του Ηρακλείου εξηγώντας ότι η ήδη δεινή κατάσταση των ταμείων θα πρέπει να μας κινητοποιήσει και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να συνεχίσουμε να έχουμε ασφαλιστική κάλυψη.

Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κρήτης έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα καμπάνια υπέρ του αντιγριπικού εμβολιασμού, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο πρόκειται να ξεκινήσει καμπάνια υπέρ του Εμβολιασμού, με ομιλίες σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση και στα σχολεία.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα