Υγεία | 12.10.17 16:47
Παρουσία του Υπουργού Υγείας η ημερίδα για την ψυχική υγεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Η 10η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από το 1944 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην ψυχική υγεία στο χώρο της εργασίας. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα ζητήματα της ψυχικής υγείας, η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης με το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Στρατηγικοί Σχεδιασμοί – Δεδομένα – Προβληματισμοί και Προτάσεις στην Κοινότητα», που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 09:00 στη Δημοτική Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης».

Η ανάγκη επανεκκίνησης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με γνώμονα την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών και με όρους ανθρωποκεντρικής φροντίδας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Η Ημερίδα θα κινηθεί σε δύο βασικούς θεματικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τον πολιτικό σχεδιασμό για την ψυχική υγεία, με κεντρικό ομιλητή τον  ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 

Ο  δεύτερος θεματικός άξονα, που   αποτελεί το αμιγώς  επιστημονικό  σκέλος της ημερίδας, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για  τις πρόσφατες εξελίξεις σε καίρια ψυχιατρικά ζητήματα  όπως η κατάθλιψη, η αυτοκτονία, η κοινωνική εργασία κ.α. από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους.

 

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα