Υγεία | 12.10.17 14:24
 "Restart A Heart Day" στο Ηράκλειο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Καρδιακή Ανακοπή και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), μιας διαδικασίας που μπορεί να σώσει ένα θύμα που βρίσκεται σε ανακοπή.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς – Restart a Heart την Δευτέρα 16 Οκτώβρη 2017 από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στο αίθριο του Πολύκεντρου (είσοδος αριστερά της βασιλικής του Αγίου Μάρκου). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς που διοργανώνει σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu - www.restartaheart.eu).

 Η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη με 400.000 θύματα κάθε χρόνο. Παρόλη την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή παραμένει χαμηλή, σε ποσοστά λιγότερο 10%. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης - ΚΑΡΠΑ από τους παρευρισκομένους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας (ΕΚΑΒ) αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος.

 Για αυτό τον λόγο λοιπόν, είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης - ΚΑΡΠΑ, μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει! 

Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, επιδείξεις αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων απο τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και έχει ελεύθερη πρόσβαση. 

Στο Ηράκλειο την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του Ευρωπαικού Συμβολίου Αναζωογόνησης. Η εκδήλωση γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.restartaheart.eu και τη σελίδα της πρωτοβουλίας μας στο facebook: www.facebook.com/blsheraklion

 Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: blsheraklion@gmail.com και στο τηλέφωνο 6985897191 (Αναστασία Σπαρτινού – Διευθύντρια σεμιναρίων ERC).

 

 "Restart A Heart Day" στο Ηράκλειο

 "Restart A Heart Day" στο Ηράκλειο

 "Restart A Heart Day" στο Ηράκλειο

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα