Χρειαζόμαστε ένα αναβαθμισμένο ΤΕΕ!

Μάξιμος Σενετάκης
Μάξιμος Σενετάκης

Μπροστά μας έχουμε μεγάλα και σημαντικά έργα να ολοκληρώσουμε. Το αεροδρόμιο του Καστελίου και ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι μεγάλες προκλήσεις

του Μάξιμου Σενετάκη

Πολλοί χαρακτήρισαν την υποψηφιότητα μου στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως “ιδιότυπη υποψηφιότητα”.

Ήταν, οφείλω να ομολογήσω, ένας κομψός χαρακτηρισμός από όλους όσοι απόρησαν που ένας εν ενεργεία βουλευτής καταδέχεται να μπει καθαρά στη μάχη ως απλός υποψήφιος, να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων ως ίσος μεταξύ ίσων.

Προφανώς όλοι αυτοί δεν με γνωρίζουν καλά. Ούτε έχουν κατανοήσει τον τρόπο σκέψης μου. Δεν τους αδικώ. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Αντιθέτως εγώ είμαι υποχρεωμένος, εκ των πραγμάτων και εκ της θέσεως μου, να εξηγήσω τους λόγους της συμμετοχής μου.

Γενικά θα πω ότι μου αρέσουν οι καθαρές κουβέντες και η ξεκάθαρη στάση. Καθαρή κουβέντα είναι πως ναι οι εκλογές στο ΤΕΕ με ενδιαφέρουν. Και από τη στιγμή που οι συνάδελφοι τους μου πρότειναν να τους στηρίξω, η καθαρή στάση είναι να το κάνω ανοικτά. Όχι παρασκηνιακά. Και φυσικά όχι εκ του ασφαλούς. Και φυσικά όχι αφ’ υψηλού...

Θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι διαφορετικός τρόπος σκέψης, δεν είναι ο συνήθης και οι συνάδελφοι μου έχουν το κριτικό υπόβαθρο να τον αξιολογήσουν θετικά. Άλλωστε το έχω πει σε ανύποπτο χρόνο και το επαναλαμβάνω και τώρα. Πρώτα είμαι πολιτικός μηχανικός και μετά πολιτικός! Για αυτό και εμμένω στο προεκλογικό μου μήνυμα “Αντί λόγια, έργα!”

Ειδικότερα τώρα. Γιατί με ενδιαφέρουν αυτές οι εκλογές;

Βασικά θεωρώ πως ειδικά αυτήν την περίοδο χρειάζεται να στείλουμε ένα μήνυμα αναβάθμισης του ρόλου του ΤΕΕ – στην Ελλάδα, αλλά στην περιοχή μας. Και αναβάθμιση δεν γίνεται με λόγια. Γίνεται με πράξεις. Γίνεται με συμμετοχή όσων έχουν γνώση και διάθεση να προσφέρουν. Θέλω να πιστεύω ότι διαθέτω και τα δυο.

Γιατί να στείλουμε μήνυμα αναβάθμισης του ρόλου του ΤΕΕ; Διότι πολύ απλά, ο τόπος χρειάζεται τους μηχανικούς. Η οικονομία χρειάζεται το ΤΕΕ. Το είδαμε στην πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου “Επενδύω στην Ελλάδα”. Το ΤΕΕ έχει πολλά να προσφέρει στην απλοποίηση διαδικασιών, στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα δε, η Κρήτη χρειάζεται ένα αναβαθμισμένο ρόλο του ΤΕΕ. Μπροστά μας έχουμε μεγάλα και σημαντικά έργα να ολοκληρώσουμε. Το αεροδρόμιο του Καστελίου και ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι μεγάλες προκλήσεις. Είναι τα εμβληματικά έργα που χρειάζεται το νησί μας για να μπει με αξιώσεις στο παιχνίδι του διεθνούς ανταγωνισμού τα επόμενα χρόνια. Δεν μπορώ να σκεφτώ την ταχεία και απρόσκοπτη έναρξη και ολοκλήρωση των έργων αυτών με την απουσία του ΤΕΕ ή με την παρουσία ενός αδύναμου πολιτικά και τεχνοκρατικά ΤΕΕ.

Θεωρώ λοιπόν, πως όσο κι αν σε κάποιους η υποψηφιότητα μου φαντάζει “ιδιότυπη”, συμβάλει και θα συμβάλει περαιτέρω στην ικανοποίηση του βασικού στόχου που έχει θέσει η παράταξη μας. Ένα ισχυρό πολιτικά και τεχνοκρατικά ΤΕΕ. Μια Κρήτη παρούσα στα μεγάλα έργα και τις σύγχρονες προκλήσεις.

Καλή ψήφο!

Καλή επιτυχία!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ