Ένα... αμήχανο δημοτικό συμβούλιο!

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής

Δύσκολοι καιροί για συνυπάρξεις, ειδικά όταν άλλο κουστούμι υπολόγιζες πως θα φορούσες κι άλλο η κάλπη σου φόρεσε αναγκαστικά !​


Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής


Ήταν περίεργη η χθεσινή πρώτη του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου!Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των δήμων, υπήρχε μια δημοτική αρχή, μειοψηφίας, με τους αριθμούς (12- 37) να αποτυπώνουν μια νέα πραγματικότητα!

Αυτό από μόνο του αποτελεί μια ασυνήθιστη εικόνα, σαν να έβλεπες δηλαδή μια κυβέρνηση στη Βουλή με ένα κοινοβούλιο να βρίσκεται σε αριθμητική αναντιστοιχία. Πως θα μπορούσε άραγε να λειτουργούσε αυτή η Βουλή σε αυτό το σκηνικό παραδοξότητας, που έστησε ο στρεβλός... Κλεισθένης; Τι περιθώρια να νομοθετούσες θα είχες σε ένα τέτοιο σκηνικό, παρά ένα απίστευτο αλαλούμ, μιας δήθεν αντιπροσωπευτικότητας, της περίφημης απλής και άδολης αναλογικής; Μάλλον δεν θα λειτουργούσε ποτέ, ίσως αυτή τη διαστροφή να είχε στο μυαλό του ο νομοθέτης!

Από τη μια οι παλιοί κι από την άλλη οι καινούργιοι, αλλά κι εκείνοι που είχαν κάνει θητεία στο παρελθόν (κυρίως από την παράταξη Κουράκη) όμως με άλλο ρόλο, αυτή τη φορά! Όμως η αμηχανία σε όλους ήταν διάχυτη: από τη μια οι επικεφαλής, που προσπαθούσαν να κατακτήσουν ζωτικό χώρο, σαν σε άλογα κούρσας, που 9 στον αριθμό, ψάχνουν να βγουν μπροστά στη μάχη, να ΄ναι πιο δυναμικοί και επιδραστικοί από τους προλαλήσαντες, δεν θα 'ναι σίγουρα εύκολο να κατακτήσεις τα... δευτερόλεπτα δημοσιότητας που αποζητάς, κι από την άλλη μια δημοτική αρχή που προσπαθεί να δει πως θα βγει πιο αλώβητη από μια διαδικασία, που όταν θα υπάρχουν κάμερες και τηλεοπτική κάλυψη, όλο και περισσότερο θα προσομοιάζει με συνθήκες αρένας!

Κάτι δηλαδή σαν τον Αλέκο Τζανετάκο στις παλιές ελληνικές ταινίες, που οι άλλοι πρωταγωνιστές στο κινηματογραφικό πλατό ... έπαιζαν τζιζ στην πλάτη του, βαρώντας φάπες στο σβέρκο του! Που θα πάει, θα βαρέσουν, θα ξανά βαρέσουν... θα κουραστούν, κάπως έτσι σκέφτονται στη Λότζια..

Τη μεγαλύτερη αμηχανία πάντως την είχαν τα... πρωτάκια του συμβουλίου, που ψάχνονταν από τη μια, λοξοκοιτούσαν από την άλλη και απέφευγαν να διασταυρωθούν με τους απέναντι... μην και παρεξηγηθούν!

Δύσκολοι καιροί για συνυπάρξεις, ειδικά όταν άλλο κουστούμι υπολόγιζες πως θα φορούσες κι άλλο η κάλπη σου φόρεσε αναγκαστικά !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ