Πέλα Μπικάκη- Σαλούστρου

Απόψεις | 18.03.17 23:20
Η αγάπη των γονιών

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η αγάπη είναι μία. Ο τρόπος που αγαπάμε όμως δεν είναι ο ίδιος.


Της Πέλλας Μπικάκη-Σαλούστρου


 Τούτη η αγάπη, δεν μοιάζει με τις άλλες αγάπες.

Μα θα μου πεις, τι σημαίνει αυτό; Δεν είναι μια η αγάπη;

Η αγάπη είναι μία. Ο τρόπος που αγαπάμε όμως δεν είναι ο ίδιος.

Στην γονεϊκή αγάπη, οφείλουμε, να γνωρίζουμε τον τρόπο. Και μιας και κανείς μας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας πως είναι ένας καλό γονιός, καλό είναι να μαθαίνουμε όσο είμαστε γονείς , ότι θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα λιγότερα λάθη.

Ο λόγος που πρέπει να είμαστε σε διαρκή αναζήτηση και έγνοια, είναι γιατί ο τρόπος που αγαπάμε τα παιδιά μας ή καλύτερα, ο τρόπος που δείχνουμε την αγάπη μας στα παιδιά μας, αν δεν είναι σωστός , έχει αντίχτυπο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και την ποιότητα της μετέπειτα ζωής τους.

Η αγάπη του γονιού, είναι σταθερή και διαρκής. Κάτι σαν τον ουρανό ή τον ήλιο, που ότι κι α γίνει είναι εκεί.

Αυτό βοηθά το παιδί να μεγαλώνει δίχως άγχος, να αναπτύσσεται χωρίς να φοβάται. Του εξασφαλίζει τη θέση του στον κόσμο.

Η αγάπη του γονιού, είναι αποδοχή άνευ όρων και προϋποθέσεων. Μόνος λόγος αυτής της αγάπης είναι ότι είναι το παιδί μας. Ακόμα και αν δεν εγκρίνουμε τις επιλογές του, το αγαπάμε γιατί είναι παιδί μας.

Η καθοδήγηση δίχως φόβο, είναι κομμάτι της αγάπης των γονιών. Το σημαντικότερο από όλα. Είναι η διαρκείς, ευγενική, καλοπροαίρετη και υπεύθυνη εκμάθηση του κόσμου μας , στα μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά μας.

Είναι οι κανόνες της ζωής, που οφείλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μα. Να τα προετοιμάσουμε κατάλληλα με τις σωστές συμπεριφορές ,λέγοντας ξεκάθαρα «όχι» όταν πρέπει  δίχως να φοβόμαστε πως θα τα στεναχωρήσουμε.

Άλλωστε σ όλα τα παιχνίδια όποιος δεν ακολουθεί τους κανόνες μένει εκτός παιχνιδιού.

Για να μπορέσουμε να καταφέρουμε να μας προσέχουν τα παιδιά μας και να μας σέβονται, εκτός από το σεβασμό που οφείλουμε να τους δείχνουμε , δεν έχουμε παρά να μπαίνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε στο δικό τους κόσμο, αυτό της φαντασίας και του παιχνιδιού. Άλλωστε το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας είναι πάντα έτοιμο για κάτι τέτοιο.

Έτσι θα καταφέρουμε και να γνωρίσουμε τα παιδιά μας καλύτερα αλλά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι πολύ έξυπνα και καταλαβαίνουν εύκολα, αν ο γονιός προσπαθήσει να τα ξεγελάσει.

Η αγάπη του γονιού εμπεριέχει  την ευθύνη του ερχομού ενός ανθρώπου στη ζωή άσχετα αν ήταν επιθυμητή ή όχι, αλλά και την ευθύνη, να καθοδηγήσει αυτόν τον μικρό άνθρωπο ,έτσι ώστε να μπορέσει να ενταχθεί ομαλά στη ζωή, σαν ενήλικος. Μεταδίδοντας στα παιδιά μας με αγάπη, όσα περισσότερα μπορούμε, τα προετοιμάζουμε με τα κατάλληλα εφόδια  για τους κανόνες του συναρπαστικού παιχνιδιού που λέγεται ζωή.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα