Ο δεκανέας αλλαγής

Απόψεις | 09.02.18 07:50 | Ενημερώθηκε:
Ο Λαμπρινός, η ΝΔ κι εμείς οι... υπόλοιποι!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Με τη φόρα που έχουν, κάποιοι να θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα βασικά...


Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής


Με αφορμή τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας μεταξύ των μπλε στελεχών της Λότζιας και του Κωστα Καραμανλή, παρόντων των κ.κ. Αυγενάκη και Κεφαλογιάννη, άνοιξε ένας πρωτότυπος, ειναι αλήθεια, εσωκομματικός διάλογος, για το αν η ΝΔ θα στηρίξει ή δεν θα στηρίξει το Λαμπρινό στις ερχόμενες εκλογές κι αν η πίεση που ασκούν οι εκλεγμένοι νεοδημοκράτες συμβούλοι του δημάρχου για την εκ νέου στήριξη του Λαμπρινού, προεξοφλεί και το αποτέλεσμα!

Μπορεί ως νεοδημοκράτη (που δεν είμαι) να μην μου πέφτει λόγος, αλλά καλό θα είναι να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, διότι με τη φόρα (και την αλαζονεία της εξουσίας που φαίνεται πως έρχεται) που έχουν, κάποιοι να θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα βασικά:
Ξεχνούν μάλλον κάποιοι στην τοπική ΝΔ πως χρωστούν αλλά δεν τους χρωστάει ο Λαμπρινός, για το γεγονός πως μετά από χρόνια δικά τους στελέχη βρίσκονται στα πράγματα και χαράζουν δημοτική πολιτική, που ούτε στα πιο τρελλά τους όνειρα δεν το περίμεναν!

Η δική του υποψηφιότητα και βεβαίως η μεγάλη φθορά του Γιάννη Κουράκη, με την παράλληλη αδύναμη όπως αποδείχθηκε υποψηφιότητα Λυγερού από το ΣΥΡΙΖΑ έφεραν την ανατροπή και δευτερευόντως η όποια στήριξη των τοπικών στελεχών του κόμματος.

Κι επειδή το Ηράκλειο είναι μικρό και η μνήμη μας δεν είναι κοντή, μην ανατρέξουμε στο τι έκαναν και τι έλεγαν τότε οι σημερινοί ηρακλειδείς της κομματικής νομιμότητας και τι ρόλο έπαιξαν στις δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου!

Όπως φάνηκε σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων πρόσφατα στο Ηράκλειο( Επιμελητήριο, ΤΕΕ/ΤΑΚ, Οικονομολόγοι) παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι νεοδημοκράτες, εξακολουθούν να αποτελούν κοινωνική μειοψηφία στο Ηράκλειο, παρότι τα ποσοστά τους ήταν υψηλά και οι προσδοκίες τους να κάνουν τη σχετική πλειοψηφία... εξουσία, έμεινε στα χαρτιά!

Αν αληθινά πιστεύουν πως μπορούν να δουν καλύτερες μέρες στο δήμο Ηρακλείου( να αποφασίσουν δηλαδή πως δεν τους κάνει ο « ξένος» Λαμπρινός και να αναζητήσουν λύση( όχι καλύτερη για τον τόπο αλλά για το στενό μικροπολιτικό συμφέρον κάποιων στελεχών, που έχουν βεντέτα με το Λαμπρινό κι εκείνους που συνεργάζονται μαζί του για να είμαστε ακριβείς ), ας το ξεκαθαρίσουν τώρα άμεσα κι ας μην παίζουν με τις λέξεις και τις διαδικασίες! Από την άλλη καλό είναι και ο Λαμπρινός να ξεκαθαρίσει πως αφού θα είναι υποψήφιος ( κι επειδή τα όποια κόμματα συντάχθηκαν πίσω από τη δική του υποψηφιότητα και όχι εκείνος πίσω από τα κόμματα ) δεν θα γίνει μέρος κανενός εσωκομματικού προβλήματος, ούτε και θα γίνει έρμαιο των όποιων επιθυμιών για να είναι ξανά υποψήφιος! Και βέβαια να καταλάβει και ο ίδιος πως η ΝΔ είναι σαν το τζάκι: από μακριά είναι καλή για να ζεσταθείς αλλά όσο την πλησιάζεις, κινδυνεύεις να καείς!

Κι αφού τα ξεκαθαρίσει να βγει και να πει σταράτα σε όλους πως εδώ είμαι, χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις κι όσοι πιστοί προσέλθετε! Για να δούμε δηλαδή και οι γαλάζιοι που τώρα ομνύουν στην κάθοδο του, αν όντως παραμείνουν πιστοί ως το τέλος ή αν επιστρέψουν στο μαντρί, αν ο βοσκός τους προσκαλέσει πίσω, γιατί αλλοιώς θα τους φάει ο κακός λύκος.
Αν νομίζουν στη Λότζια πως το να αποτελούν μέρος μιας ( μίζερης, και παλαιοκομματικής ειναι αλήθεια διαχείρισης από την τοπική ΝΔ ) εικόνας που δεν τους τιμά και στο τέλος αυτό το άνευ ουσίας εσωτερικό παιχνιδάκι να καθορίσει και τη στάση τους, τότε το... χάσαμε το κορμί παλικάρι, που λεει κι η διαφήμιση!

Για όλα δε τα υπόλοιπα, επιστολές, κείμενα, διαψεύσεις και φλογέρα γράμματα με χαρακτηρισμούς που δείχνουν πως υπάρχει ένας βαθύς διχασμός που επικαλύπτεται από τη χρυσόσκονη της εξουσίας που πλησιάζει, μπορεί να μας ψυχαγωγούν αλλά αφορούν μονο τη ΝΔ και κανέναν άλλο!

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα