Ο Λαμπρινός μετά την ήττα στην ΠΕΔ!

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, χωρίς πια την ευθύνη της ΠΕΔ, μπορεί να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στα της πόλης, ώστε με την ολοκλήρωση της θητείας του, να μπορεί να έχει περατώσει τρία - τέσσερα εμβληματικά έργα

Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής


Αλλαγή σελίδας στη διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και ο Βασίλης Λαμπρινός καλείται να κάνει αυτό για το οποίο εξελέγη τον περασμένο Μάιο: να κάνει focus στα προβλήματα της πόλης, να ανασκουμπωθεί αλλάζοντας σελίδα και εν τέλει να ασχοληθεί με εκείνα που απασχολούν τον Ηρακλειώτη, την καθημερινότητα του και όσα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή του.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου καλείται να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με την κοινωνία, εκείνη που του έδωσε την εκλογική νίκη, άλλωστε ο ίδιος ποτέ δεν είχε καλή σχέση με τους μηχανισμούς και τα εκλογομαγειρεία. Την ώρα που μια αξιοπρόσεκτη συμμαχία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ, καινοφανή σε όλη την Ελλάδα , με τις ευχές και την καθοδήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη, συνασπίσθηκαν προκειμένου να γίνει μια μικρή...επανάσταση στα αυτοδιοικητικά του νησιού, ήταν φυσιολογική η εξέλιξη της μάχης.

Θα’ χει ασφαλώς ενδιαφέρον να δούμε πως βλέπει το ρόλο της η νέα ηγεσία της ΠΕΔ, εάν θα ζητήσει συμπληρωματικό ρόλο στα κοινά του νησιού και βέβαια αν θα αποτελέσει πρόκριμα όσων ορέγονται μελλοντικούς ρόλους σε Περιφέρεια και όχι μόνο!
Κάποιος μάλλον θα πρέπει να νοιώθει (ξανά) άβολα με τις εξελίξεις στην Ένωση των δημάρχων και αυτός δεν είναι ο ένοικος της Λότζιας!

Φεύγει από την προεδρία της ΠΕΔ Κρήτης, λοιπόν ο Λαμπρινός, αφήνοντας ως αποτύπωμα από τη μια την αντιμετώπιση του προσφυγικού στην Κρήτη με σύνεση, συνεργασία και χωρίς υπερβολές, την περίοδο που κάποιοι ξεδίπλωναν στην Κρήτη ακραία ρητορική, προσπαθώντας να τορπιλίσουν την όποια λύση. Επίσης, μετά από μια περίοδο αντιπαλότητας Ηρακλείου και Χανίων, οι δυο μεγαλουπόλεις της Κρήτης απέκτησαν συναντίληψη στα μεγάλα θέματα που εκφράστηκε με την ταύτιση απόψεων των δυο δημάρχων στα ζητήματα της Κρήτης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, χωρίς πια την ευθύνη της ΠΕΔ, μπορεί να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στα της πόλης, ώστε με την ολοκλήρωση της θητείας του, να μπορεί να έχει περατώσει τρία - τέσσερα εμβληματικά έργα, που θα αποτελούν σημείο αναφοράς στην 9ετία του.

Και βέβαια να προσθέσει πολιτικό κεφάλαιο στην αδύναμη, πολιτικά, εκτελεστική εξουσία του δήμου, συνασπίζοντας δυνάμεις που ήλθαν πιο κοντά του, ώστε να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στο παραγόμενο έργο.

Αμ’ έπος... αμ’ έργον. Η κοινωνία είναι ο τελικός κριτής... κι εκείνη θα ξανακάνει εκλογές σε 4 χρόνια !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ