Δημήτρης Καρατζάνης

Απόψεις | 17.06.17 07:38
Το έκαναν πάντως με πολύ καλή...διατύπωση!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Για την ουσία της συμφωνίας , δε σκοπεύουμε να προσθέσουμε μια ακόμα - τη δική μας- στις τόσες αναλύσεις που κυκλοφορούν

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Δεν έχει ούτε καν συμπληρωθεί μήνας, από τότε που ο Πρωθυπουργός έδινε, μετά την ψήφιση των τελευταίων-ασήκωτων- μέτρων , συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και απαντούσε σε σειρά ερωτήσεων :

''Θα πάρετε  τα μέτρα που ψηφίστηκαν ; ''ρωτούσε ο δημοσιογράφος τον κ. Τσίπρα.
''Εννοείται ότι θα τα πάρουμε ,γιατί με αυτά επιτυγχάνομε το πρωτεύον, που είναι η ελάφρυνση του χρέους''απαντούσε εκείνος
 ''Κι αν δεν σας την δώσουν'', ρωτούσε ξανά ο δημοσιογράφος .
΄Τότε,δε θα τηρήσομε κι εμείς την υποχρέωση μας  για τα μέτρα'', ήταν η χωρίς δισταγμό απάντηση του Πρωθυπουργού.
''Μα πως θα γίνει αυτό ,αφού πρόκειται για ψηφισμένους νόμους'',απορούσε ο δημοσιογράφος, για να λάβει πάραυτα την   κατηγορηματική απάντηση του Πρωθυπουργού.
''Σοβαρά κε Χατζηνικολάου ,δεν μπορεί μια κυρίαρχη κυβέρνηση ,να ανακαλέσει ένα νόμο, όταν δεν τηρούνται οι συμφωνίες;''

Τώρα, που, εκτός από τη δόση - κι αυτή ψαλλιδισμένη, αφού πριν κυκλοφορούσαν  ''διαρροές'' για 10 δις- δεν πήραμε  τίποτα χεροπιαστό ,ούτε για το χρέος ,ούτε για το QΕ, τo μόνο που βρήκε κ Τσίπρας  να πεί είναι ''πως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι καλοί' 'κι ότι ''γυρίζουμε σελίδα'' ( κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.), ο δε συνεταίρος του,ο κ. Καμμένος , αντί για δήλωση γιόρτασε το ''θρίαμβο''της διαπραγματευτικής επιτυχίας, με μια   ανάρτηση  στο tweet ,που ήρθε να επιβεβαιώσει ,για μια ακόμα φορά, το ήθος,την ποιότητα του ατόμου και τον πολιτικό του πολιτισμό  .

Το χειρότερο όμως, δεν ήταν αυτή η άθλια ανάρτηση , αλλά εκείνο που ακολούθησε .

Γιατί, όταν λίγο αργότερα ο... πληθωρικός υπουργός υποχρεώθηκε να την κατεβάσει, λόγω,προφανώς, της θύελλας που ξεσήκωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή -το πιθανότερο- λόγω ''άνωθεν'' εντολής, δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια του ή να ζητήσει ένα συγγνώμη για την αήθη πράξη του.

Αθώωσε χωρίς δεύτερη σκέψη τον εαυτό του και  έριξε το βάρος της ευθύνης   ''στο παιδί'', το γιο του δηλαδή, που -όπως είπε- έκανε χρήση του  λογαριασμού του στο tweet, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.
''Θαρραλέος'' πράγματι πατέρας,  που ''δίνει'' το γιο του ''εν ψυχρώ'' για μια επαίσχυντη πράξη. ενώ  ταυτόχρονα αποκαλύπτει , πόσο χαμηλά   μπορεί να φθάσει ένας ταυτισμένος με την ''καρέκλα'' υπουργός , προκειμένου να μην  την θέσει σε κίνδυνο .

Να  αποπέμψει .από τη θέση του τον Καμμένο για την πράξη του, ζήτησε  από τον Πρωθυπουργό -και δικαιολογημένα- η αντιπολίτευση. Φρονούμε ότι είναι βαθιά ...νυχτωμένοι όσοι έχουν  τέτοιες προσδοκίες, αφού, μαζί με τον Καμμένο χάνει την καρέκλα του και ο Τσίπρας.   για την οποία -ως γνωστόν-  τρέφει και κείνος την ίδια ή  και μεγαλύτερη λατρεία από τον υπουργό του .
Βλέπεις, δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτοί οι δυό ''έδεσαν'' τόσο αρμονικά. Οι άνθρωποι, είναι ολοφάνερο, πως ταυτίζονται στην ειλικρίνεια, την ευγένεια, τη μετριοπάθεια ,τον πολιτικό πολιτισμό .Άλλωστε ''όμοιος ,ομοίω αεί πελάζει ''έλεγαν οι πρόγονοί μας, ή όπως  λέμε εμείς σήμερα ''αν δεν ταιριάζαμε δε συμπεθεριάζαμε'' 

Για την ουσία της συμφωνίας , δε σκοπεύομε να προσθέσομε μια ακόμα - τη δική μας-  στις τόσες αναλύσεις που  κυκλοφορούν
Πιο κοντά στην πραγματικότητα πάντως, είναι κατά τη γνώμη μας, αυτή που βγαίνει  από το απολαυστικό σκίτσο  του  ΑΡΚΑ, που πιάνει το νόημα  με ελάχιστες  λέξεις:
''Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμφωνία ,γιατί μπορεί να μην μας έδωσαν  τίποτα απ αυτά που θέλαμε, αλλά το έκαναν με πολύ καλή διατύπωση ''.!

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα