Το Θέατρο της... Δευτέρας στη Λότζια και η υποχρέωση της δημοτικής αρχής!

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής

θα έλθουν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα και οι προοπτικές της πόλης ή θα ξεκατινιαζόμαστε με... αυτοϊκανοποίηση;


Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής



Σήκωσαν πολύ σκόνη τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας και η σεξιστική ατάκα του Γιάννη Ξυλούρη απέναντι στην Αθηνά Σπανάκη!

Μα όσοι παρακολουθούν στενά τα διαδραματιζόμενα στο δημοτικό συμβούλιο, ξέρανε πως ήταν θέμα χρόνου να’ ρθει και το λεκτικό ατόπημα( ατύχημα δεν το λες, διότι μια συγνώμη από τα χείλη του πρωταγωνιστή δεν την ακούσαμε).

Επίσης γνωρίζουν πως όσο πιο περιοριστικός είναι ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου, και είναι πια με τις νομοθετικές ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου, τόσο θα φουντώνει το επικοινωνιακό φορτσάρισμα εκείνων που ξέρουν πως τα δευτερόλεπτα δημοσιότητας που τους αναλογούν θα βρουν γόνιμο έδαφος είτε μέσα από τις τηλεοπτικές κάμερες είτε και μέσω του YouTube, όπου μπορεί κανείς να δει ζωντανά τη συνεδρίαση του οργάνου.

Από την άλλη η μη ευόδωση της συνεργασίας των παρατάξεων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης με τη Λότζια και η ταυτόσημη πια πορεία των παρατάξεων Κουράκη και Λυγερού, εντός κι εκτός δήμου Ηρακλείου (ως ένας... τρίτος γύρος των δημοτικών εκλογών) με στόχο να δείξουν, όσο τους είναι δυνατό, την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί ακόμα και τα στοιχειώδη, δίνουν λίπασμα στο κλίμα αρένας στο δημοτικό συμβούλιο. Και προφανώς τίποτε δεν θα συνέβαινε από όλα αυτά εάν δεν υπήρχε μια πελαγοδρομούσα δημοτική αρχή, που μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο, εμφανώς απροετοίμαστη, αδικαιολογήτως αδιάβαστη και με σημάδια να «φάμε όσες λιγότερες φάπες μέσα στο συμβούλιο, να φάμε και καμμιά γυρόπιτα μετά... και να επιστρέψουμε από αύριο στην καθημερινότητα»!

Δυστυχώς μέσα σε αυτό το κλίμα της απαξίωσης του σώματος, αρνητικός παράγοντας είναι και ο πρόεδρος του! Αποδεδειγμένα πια ο Γρηγόρης Πασπάτης, γίνεται μέρος του προβλήματος, δεν κρατά τη διαδικασία σχολαστικά για μην θεωρηθεί ως αντιδημοκρατικός με αποτέλεσμα να ξεχειλώνει και να χάνεται στη μετάφραση και να αποτελεί εύκολο στόχο για κείνους που θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να του το χρεώσουν προσωπικά. Κι ενώ η αντιπολίτευση έχει διαλέξει το τεραίν του δημοτικού συμβουλίου για να ξεδιπλώσει τη στρατηγική της( σκορποχώρι η δημοτική αρχή- αδύναμος δήμαρχος- πλαστή πλειοψηφία εσείς) η δημοτική αρχή... σέρνεται στο γήπεδο, χαμένοι οι αντιδήμαρχοι στις δαιδαλώδεις αρμοδιότητες που κουβαλούν, αδυνατούν να εμφανιστούν με κοινή γραμμή και θέση, με μια εικόνα ηττοπάθειας και αγγαρείας στη διάρκεια των συνεδριάσεων. Θα πάει μακριά αυτό; Θα αντέξει πέραν των 6 μηνών να « λάμπει» και να πρωταγωνιστεί η δημοτική αντιπολίτευση κάθε δεύτερη Δευτέρα, κερδίζοντας τα δευτερόλεπτα δημοσιότητας που δικαιούται;

Θα εξακολουθεί η δημοτική αρχή να έχει... ενοχική συμπεριφορά, επειδή είναι Αρχή μειοψηφίας; Θα σοβαρευτούν, όλοι όσοι με τη στάση και τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν ένα όργανο που θα έπρεπε να είναι ο ναός της τοπικής δημοκρατίας; Και κοντολογίς θα έλθουν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα και οι προοπτικές της πόλης ή θα ξεκατινιαζόμαστε με... αυτοϊκανοποίηση; Διαλέξτε άρχοντες μας και βέβαια τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο πρώτος πολίτης του Ηρακλείου και οι συν αυτώ, που έχουν ( και μόνο αυτήν) τη δικαιοδοσία από το λαό, να πάει τα ζητήματα της πόλης... λίγο πιο μπροστά !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ