Πολίτες | 05.09.17 19:51
Δε φταίνε οι δρόμοι για τα τροχαία!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

"Ο κόσμος θα συνεχίσει να σακατεύεται και να χάνεται τόσο άδικα, χωρίς να έχει αλλάξει στο ελάχιστο η νοοτροπία μας και να μας φύγει η «μαγκιά».

Αγαπητό cretalive,

Παρακολουθώ με περιέργεια το αποτέλεσμα της προβολής των καθημερινών τροχαίων. Ο ΒΟΑΚ και το μαύρο του το χάλι! 

Τι κάνουν οι «από πάνω»; 

Όλη η Ελλάδα έχει αυτοκινητόδρομους ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκτός από την Κρήτη. Μας έχουν ρίξει στην μοιρασιά. Ντροπή τους, μας θυμούνται κάθε 4 χρόνια κλπ παράπονα.

Να σας πω ένα μυστικό… ; Δεν φταίει ο δρόμος για τα τροχαία.

Να το πω ξανά;  ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ.

Έτσι απλά, λιτά και ξεκάθαρα.

Έργα θα γίνουν. Η άσφαλτος, οι κλίσεις, οι ορατότητες, η σήμανση θα βελτιωθούν. Θα μπουν «σωστά» όρια ταχύτητας, θα βάψουμε 10 χέρια τις γραμμές και τις διαβάσεις που θα βγάζουν μάτι, θα γίνουν όλα τόσο καλά που όταν κατέβει, να το παραδώσει, ο Γερμανός χορηγός,  θα τρίβει τα μάτια του.

Μετά θα μπει ο Έλληνας μέσα και θα αρχίσει το γλέντι ( συγνώμη, το δράμα ). Τα ζούμε καθημερινά, τα διαβάζουμε όλο και πιο συχνά. Ποτό , κούραση, υπερβολική ταχύτητα , παραβιάσεις σημάνσεων, ελαστικά 10ετίας, κακή συντήρηση οχημάτων, μαγκιά μαγκιά μαγκιά (έτσι να τριτώσει!).  

Για την οδική μας παιδεία; Έτσι μας μάθανε! Μπορούμε να καταπιεστούμε λίγο και να την αλλάξουμε; ( ή θα συνεχίσουμε σε όποιον μας προσπερνάει στο δρόμο να του κολλάμε μέχρι να πατήσει χιόνι; – σενάριο που δεν το βλέπω να εξελίσσεται καλά)

Το καλό στους ζώντες οργανισμούς είναι ότι γενικά προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους. Η κατάσταση στους δρόμους δεν άλλαξε από την μία μέρα στην άλλη. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και ξαφνικά ο δρόμος άρχισε να γλιστράει.

 Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και ξαφνικά το πορτοκαλί φανάρι έγινε αφορμή για επιτάχυνση ( η όπως το ζούμε καθημερινά - απόπειρα βίαιης απογείωσης του οχήματος με ελπίδα να μην έχει ξεκινήσει το αριστερό ρεύμα ).  

Το ξέρει ο κάθε οδηγός, το βλέπει καθημερνά ο κάθε οδηγός αλλά συνεχίσουμε και το κάνουμε.

Τότε όμως αγαπητοί μου ΔΕΝ θα υπάρχει η δικαιολογία του δρόμου ( ή κάποια νέα βολική δικαιολογία ). 

Ο κόσμος θα συνεχίσει να σακατεύεται και να χάνεται τόσο άδικα, χωρίς να έχει αλλάξει στο ελάχιστο η νοοτροπία μας και να μας φύγει η «μαγκιά». 

Σελίδες ολόκληρες έχουν γραφτεί για την συμπεριφορά του μάγκα οδηγού στους Ελληνικούς δρόμους. Είχε αλλάξει κάτι; Δεν νομίζω. Θα αλλάξει κάτι… ; Χλωμό…

Τουλάχιστον μία ή άλλη, θα σακατευόμαστε σαν Ευρωπαίοι! 

B.T.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα