Πολίτες | 07.06.17 18:17
Έριξαν φόλες μετά από εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ζώα!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σε αδέσποτα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών

 Στις Αρχάνες γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη από το νεοϊδρυθέν Φιλοζωικό Σωματείο  Ζ.Ο.Α.Α. (Ζωοφιλική Οργάνωση Αρχανών - Αστερουσίων) με εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ζώα κυρίως τα αδέσποτα, καθώς είναι ένα πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή των Αρχανών. Να σημειωθεί εδώ ότι αφορμή ίδρυσης του Φιλοζωικού Σωματείου στάθηκε κρούσμα ομαδικής δηλητηρίασης σκυλιών  με φόλες πριν από ένα χρόνο.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν κτηνίατροι, άλλες φιλοζωικές οργανώσεις φορείς κι ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων καθώς και παιδιά με τους γονείς τους, που μέσα από τα σχολεία τους και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που στεγάζεται στην περιοχή, έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα φιλοζωίας και -γιατί όχι;-αντιμετώπισης  του προβλήματος.

Όμως την λήξη της εκδήλωσης ήρθε να αμαυρώσει στοχευμένη επίθεση με δηλητηριασμένα δολώματα στα αδέσποτα σκυλιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να σωθούν όλα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών και εθελοντών του Σωματείου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει κι άλλες δηλητηριάσεις στην περιοχή - άλλες " επιτυχημένες" κι άλλες ευτυχώς "ανεπιτυχείς" χάρη στην έγκαιρη επέμβαση εθελοντών και μελών του Σωματείου, που παρείχαν στα άτυχα ζώα τις πρώτες Βοήθειες. Έχει επίσης αναφερθεί παράνομη μεταφορά και εγκατάλειψη αδέσποτων σκυλιών από τις Αρχάνες στην περιοχή της  Κνωσού.  Πρόκειται για αδέσποτα μεν σκυλιά, αλλά εμβολιασμένα και στειρωμένα που φροντίζουν οι εθελοντές φιλόζωοι στην περιοχή των Αρχανών.

Οι υποψίες βαρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα καθώς φωτογραφίζονται  από τις μαρτυρίες όμως επίσημα τα  στόματα παραμένουν κλειστά. Στο facebook υπάρχει επώνυμη καταγγελία για ομαδική δηλητηρίαση των σκυλιών ως το ερχόμενο Σαββατο...

Αν για αυτές τις στοχευμένες "δολοφονίες" δεν υπάρχει αντίδραση από τον Δήμο και την Αστυνομία για τήρηση του ν.4039/2012, τότε σε ποια κοινωνία καταδεχόμαστε να ζούμε εφόσον όποιος δολοφονεί τα ανυπεράσπιστα μέλη της δεν έχει προφανώς κανένα ηθικό φραγμό να δολοφονήσει συνάνθρωπο του!!»

 

 

Έλενα Φανιουδάκη

μέλος ΠΟ ΚΠΕ Αρχανών

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα