Πολίτες | 06.09.17 12:57
Γιατί τόση σιωπή ; Ο ρόλος της κοινωνίας στην υπόθεση Λεμπιδάκη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

"Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι η ατέλειωτη σιωπή της τοπικής κοινωνίας. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν βλέπουμε να γίνεται καμιά κίνηση και από κανένα…"

Αγαπητό Cretalive,

Παρακολουθώ εδώ και καιρό την υπόθεση που σχετίζεται με την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και δεν σας κρύβω ότι η αγανάκτηση μέσα μου συνεχώς φουντώνει.
Μιλάμε για μια οικογένεια επιχειρηματιών που όχι μόνο επένδυσαν στο νησί, όχι μόνο δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες αλλά που κυρίως διακρίνεται για το ήθος και την εντιμότητά της. Μια οικογένεια χαμηλών τόνων που όχι μόνο δεν προκαλούν με την κοινωνική τους συμπεριφορά αλλά είναι ιδιαίτερα προσιτοί και φιλικοί με τους συμπολίτες τους.

Επί πέντε τώρα μήνες τα ίχνη του Μιχάλη αγνοούνται, η ίδια η ζωή του είναι σε κίνδυνο και φυσικά δεν μιλάμε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνει η οικογένειά του. Οι απαγωγείς, χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι άτομα περιθωριακά, άτομα του υποκόσμου, με λίγα λόγια εγκληματίες. 
Η ιστορία αυτή μας αφορά όλους. Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση που κατέχει. Αφορά τον καθένα μας, τα παιδιά μας, το γείτονά μας.
Ο Μιχάλης πρέπει να είναι στην Κρήτη. Αυτό λέει η κοινή λογική αλλά και ο τρόπος που κινούνται οι απαγωγείς και που κατά την ειδησιογραφία, επικοινωνούν με την οικογένεια.  

Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι η ατέλειωτη σιωπή της τοπικής κοινωνίας. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν βλέπουμε να γίνεται καμιά κίνηση και από κανένα…
Οι τοπικές αρχές, οι συνδικαλιστικοί φορείς, τα επιμελητήρια, ο επιχειρηματικός κόσμος, πού είναι!!
Θα περίμενε κανείς να ξεσπάσει κύμα συμπαράστασης, κύμα διαμαρτυρίας. Θα περίμενε κανείς να ληφθούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο συμπληρωματικό των όποιων ενεργειών κάνει η οικογένεια.
Τόσο πολύ λοιπόν αλλοιωθήκαμε ως άνθρωποι !!!

Η Κρήτη είναι νησί, είναι κλειστή κοινωνία… Δεν μπορεί να μην είδε κανείς έστω και κάτι ύποπτο, κάτι έξω από το καθημερινό. Οι απαγωγείς έχουν φυσική υπόσταση, κινούνται ανάμεσά μας. Κανείς δεν βλέπει, κανείς δεν άκουσε!!!!

Από το βήμα αυτό καλώ τον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια του νησιού και όποιο άλλο φορέα… να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Να βγουν ανοικτά και να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή καθ’ εαυτή και κατά δεύτερο να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί τους και να συμβάλουν στην το ταχύτερο δυνατόν λήξη της απάνθρωπης αυτής πράξης.
Θα πρέπει όλοι μας να κινήσουμε γη και ουρανό, αλλά πάνω απ’ όλα να βροντοφωνάξουμε ότι πρακτικές του είδους αυτού δεν είναι αποδεκτές από την κοινωνία της Κρήτης.
Θα πρέπει όλοι τέλος, να δηλώσουμε ότι είμαστε στο πλευρό της οικογένειας Λεμπιδάκη και τους ευχαριστούμε για ότι έχουν προσφέρει στον τόπο.

Με εκτίμηση
Γιώργος Στυλιανάκης
Χημ. Μηχανικός M.Sc.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα