Πολίτες | 07.01.18 16:05
Κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά - Πρόληψη ενάντια στα τροχαία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

"Η παντός είδους αγωγή ξεκινά από τα παιδικά χρόνια! "

Αγαπητο CRETA LIVE

Αφού ευχηθώ σε σας και στους αναγνώστες σας καλή χρονιά,
Θα ήθελα  πρώτον… με αφορμή δυστυχώς την ατελείωτη  αιματοχυσία στην άσφαλτο κυρίως νέων ανθρώπων   που χάνουν τη ζωή τους η μένουν με βαριές αναπηρίες  βυθίζοντας τις οικογένειες κ φίλους σε απέραντη θλίψη κ δεύτερον.. ακούγοντας τις συζητήσεις μετά από ένα τέτοιο γεγονός πάντα το συμπέρασμα βεβαίως βεβαίως που βγαίνει  είναι ότι οι περισσότεροι θεωρούν εαυτούς κορυφαίους οδηγούς κ πάντα… οι άλλοι φταίνε! Νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει γενικώς θα έλεγα!
Αναλογιζόμενοι όλα αυτά  σκεφτήκαμε να πάμε τα εγγόνια μας στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που επαναλειτουργεί εδώ κ περίπου δυο χρόνια. Ναι..  ν’ αρχίσουν από το ποδήλατο κ σιγά σιγά να εκπαιδευτούν κ να αποκτήσουν την πολυπόθητη κυκλοφοριακή αγωγή μεγαλώνοντας.
Έτσι κ έγινε ..εκεί μας πληροφόρησαν ευγενέστατα ότι το πάρκο είναι ανοικτό μόνο πρωινές ώρες κ το ΣαββατοΚυριακο κλειστό.  Πιστεύω ότι ειδικά το Σαββατοκυριακο καλό θα ήταν να είναι ανοικτό γιατί μόνο τότε μπορεί να θέλει; ένας γονιός να πάει το παιδί του αφού τις υπόλοιπες μέρες είναι απασχολημένο με σχολείο , ξένες γλώσσες, άθληση, βιολί, κιθάρα, πιάνο, χορό κ.α.
 Η παντός είδους αγωγή ξεκινά από τα παιδικά χρόνια! Τίποτα σε αυτόν τον τόπο δεν είναι τυχαίο!
ΥΓ. 1)  Μια σχολική επίσκεψη που γίνεται ασφαλώς κ δεν είναι αρκετή!

 2) Σημερινοί νέοι γονείς αρχίστε τουλάχιστον εσείς για να γίνει το μέλλον των παιδιών σας ουσιαστικά καλύτερο!


Ευχαριστώ πολύ
Π.Σ.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα