Πολίτες | 13.07.17 15:53
«Ο Δρόμος που μας ενώνει»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το σχολείο δεν περιορίστηκε σε μία δράση εντός της αίθουσας, αλλά άνοιξε τις πόρτες του στην κοινωνία!

Αγαπητό Cretalive,

Φέτος οι παιδικοί σταθμοί του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Ηρακλείου  οργάνωσαν και παρουσίασαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την πρώτη Έκθεση Παιδικής Έκφρασης με τίτλο «Ίσοι στην Αγάπη». Η Εκθεση διεξήχθη με επιτυχία και οι δημιουργικές εργασίες που παρουσιάστηκαν από όλους τους σταθμούς ήταν αξιόλογες. 

Διακρίνεται, όμως, η δουλειά που έγινε στο Κ.Β. Μητέρα, στο τμήμα του γιου μου, γιατί ήταν καινοτόμος στη σύλληψη και δύσκολη στην εφαρμογή. Το σχολείο δεν περιορίστηκε σε μία δράση εντός της αίθουσας, αλλά άνοιξε τις πόρτες του στην κοινωνία! «Ο δρόμος που μας ενώνει» ήταν το σύνθημα της δράσης και, κυριολεκτικά, ένας δρόμος χωρίζει τα προνήπια του Μητέρα από το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου. Το δρόμο αυτόν διέσχισαν τα παιδιά μας, μικρά και μεγάλα, με τις δασκάλες τους και συναντήθηκαν, δημιουργώντας μία Ομάδα, τα «Γλυκά Παιδιά», που μαζί ζωγράφισαν, έπαιξαν, χόρεψαν, έφτιαξαν γλυκά και δημιούργησαν ουσιαστικούς δεσμούς φιλίας και αγάπης! Όλοι μας διδαχθήκαμε πολλά από αυτή τη συνάντηση για την ισότητα, αλλά και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει η Προσχολική Αγωγή στη διαμόρφωση κουλτούρας, ήθους και πολιτισμού. 

Η προσέγγιση και ο χειρισμός των δασκάλων, Προσχολικών και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαπνέονταν από παιδαγωγικές αρχές και σεβασμό προς το παιδί. Η διαφορετικότητα που αναδείχθηκε, τελικά, ήταν αυτή των εκπαιδευτικών : μία ευτυχής συνύπαρξη ανθρώπων με παιδεία, ευαισθησίες και όρεξη για δουλειά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

μία μητέρα

«Ο Δρόμος που μας ενώνει»

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα