Πολίτες | 06.09.17 10:41
Οι βέβηλοι...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Βεβήλωση της τιμητικής πλακέτας στην πλατεία Αγιας Βαρβάρας.

Σχεδόν κάθε απόγευμα, έχω το συνήθειο να περπατάω, ξεκινώ από το σπίτι μου στα πεύκα,  κατεβαίνω την Μινωος, μέχρι τον Τάλως και μετά να γυρίζω από την μεριά της Αγιας Βαρβάρας στα καμίνια.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η ΚΟ του ΚΚΕ Ηρακλείου, τοποθέτησε μια μαρμάρινη πλάκα, με 10  ονόματα εκτελεσμένων συντρόφων, ποινές που επέβαλε το έκτακτο στρατοδικείο Ηρακλείου  το καλοκαίρι του 1948 μεσούστις  του εμφύλιου πολέμου.

Ανάμεσα στα ονόματα, ήταν  και τα  ονόματα  δυο  κοριτσιών, δυο  εικοσάχρονες φίλες ΕΠΟΝΙΤΙΣΣΕΣ .Της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΦΩΤΕΙΑΔΗ και της ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΑΡΜΕΝΑΚΗ.

Η εκδήλωση τοποθέτησης της μαρμάρινης  πλάκας με τα ονόματα, έγινε εκεί κοντά που ήταν το παλιό νεκροταφείο και που φυσικά εκείνη την εποχή εκεί τους θάβανε.

Μου άρεσε και συγκινιόμουν να περνάω από εκεί γυρνώντας από το περπάτημα και να αφήνω ένα λουλούδι, να διαβάζω  ξανά και ξανά  τα ονόματα εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους ανυστερόβουλα, ξέροντας ότι η ζωή είναι πιο γλυκιά.

Εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους ξέροντας ότι με μια μόνο υπογραφή, με μια μόνο δήλωση μετάνοιας, μπορούσαν να ζήσουν.

Ξέρουμε όλοι μας πόση δύναμη ψυχής χρειάζεται, πόση αγάπη για το λαό σου και πόσο μεγάλη διαπάλη με τον ίδιο σου τον εαυτό για μια τέτοια απόφαση.

Πρέπει να είσαι ατσαλωμένος βαθιά πεπεισμένος μα πάνω απ όλα βαθιά συνειδητοποιημένος, στον αγώνα και στην ταξική πάλη για να πεις ότι πεθαίνεις για τα πιο όμορφα ιδανικά του κόσμου, την απελευθέρωση του ανθρώπου από την μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η συνοικία της Αγίας Βαρβάρας, είναι μια εργατική συνοικία, με μεροκαματιάρηδες, καλούς ανθρώπους, ανθρώπους του μόχθου και με μεγάλη συμμετοχή στους ταξικούς αγώνες. (ΣΤΑΦΙΔΙΚΟ ΚΛΠ)

Κάποιοι  όμως εκεί, ευτυχώς λίγοι,  θεωρούν τη συνοικία φέουδο, νομίζουν ότι επειδή κάποτε μέσα από τις τοπικές  οργανώσεις, μπορούσαν να ποδηγετούν, να τάζουν και να ρουσφετολογούν μπορούν και σήμερα με το έτσι θέλω να προβαίνουν σε πράξεις βεβήλωσης που ούτε τα φασιστοειδή της Χ.Α δεν τόλμησαν να κάνουν.

Και έτσι βρέθηκα ένα απόγευμα εκεί με την μαρμάρινη πλάκα ξηλωμένη και κλεμμένη. Είναι οι ίδιοι, ασχημάνθρωποι, καρεκλοκενταυροι με την ίδια αντικομουνιστική υστερία που τους διακατέχει από τον καιρό των πράσινων και μπλε καφενείων και της φασιστοειδούς  ΑΥΡΙΑΝΗΣ.

Αυτοί που θεωρούν την ιστορική μνήμη έγκλημα γιατί αντιβαίνει το κλισέ τους δεξιά αντιδεξια και όλα όσα έκαναν σε βάρος του λαού μας με δήθεν αντιδεξιό πρόσωπείο, αλλά με κθαρό πρόσωπο, της πιο σκληρής δεξιάς αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι ίδιοι κύκλοι που, αξιοποιούν αυτή την ίδια φρασεολογία, ενώ ακολουθούν την ίδια διαδικασία, διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος υπογράφοντας νέα μνημόνια, νέα βάρη για το λαό.

Να γιατί σκοτείνιασαν αυτοί οι κύκλοι μόλις είδαν την μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα, των εκτελεσμένων, γιατί δεν μπορούν να ανεχτούν ότι ενώ αυτοί προδίδουν το λαό κάθε μέρα, οι εκτελεσμένοι ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ για την ευτυχία του λαού μας. Γιατί φοβούνται το ταξικό λαϊκό κίνημα, φοβούνται μην μάθουν οι νέοι και ξυπνήσουν οι μνήμες των παλιών. Φοβούνται την ιστορική αλήθεια ,όπως ο διάολος  το λιβάνι, γιατί τους ξεσκεπάζει, ξεσκεπάζει την πολιτική της υποτέλειας και της παράδοσης στον ταξικό αντίπαλο, γιατί παραδειγματίζει και διαπαιδαγωγεί την νέα γενιά, να πέσει στη μάχη του ταξικού αγώνα, του μόνου αγώνα που μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του. 

Αυτούς τους ΒΕΒΗΛΟΥΣ ο λαός της περιοχής πρέπει να τους απομονώσει ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.

ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΜΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Να οργανώσει την πάλη του, χέρι με χέρι με τους κομμουνιστές, στα συνδικάτα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική βάση και πάλη, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές επιτροπές στη συνοικία, να επιβάλει  λύσεις τώρα στα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα. Ταυτόχρονα να συνδυάσει την πάλη του και με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη μικρή και μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους , τις γυναίκες ,την νεολαία ,τους φοιτητές.

Σε μια  μεγάλη λαϊκή συμμαχία με προοπτική την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την λαϊκή εξουσία.

Εργολάβοι λύσεων δεν υπάρχουν κι αυτοί που προθυμοποιήθηκαν να κάνουν τους εργολάβους, ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ έφεραν καινούρια δεινά για το λαό καινούρια μνημόνια.

Μόνο τότε θα βρουν δικαίωση τα όνειρα των βασανισμένων των  εκτελεσμένων, των δολοφονημένων, των εκτοπισμένων και φυλακισμένων για την υπόθεση του λαού μας.

Μόνο τότε, μια καινούρια Ελλάδα θα γεννηθεί, μια Ελλάδα, όχι κάτω από ξένες σημαίες, αλλά μια Ελλάδα κάτω από την γαλανόλευκη τη σημαία των ηρώων αυτού του τόπου και την κόκκινη σημαία τη βαμμένη με το αίμα του λαού μας, που περήφανα θα κυματίζουν στο πιο ψηλό σημείο, δείχνοντας και στους άλλους λαούς, τον δρόμο της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας!!!!

 

 Μανόλης Βριθιάς

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα