Πολίτες | 11.01.18 08:56
Οι κάτοικοι της Ανάληψης θέλουν απαντήσεις από το δήμο !

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

"Από τη στιγμή που οι θέσεις δίνονται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία δεν σχετίζονται με την κινητικότητα, ο θεσμός της χορήγηση ς ενός προνομίου απαξιώνεται."

Αγαπητό Cretalive, 

Είμαι κάτοικος της περιοχής Ανάληψης, της περιοχής όπου τα τελευταία χρόνια έγινε ανάπλαση της Πλατείας της.

Πέρα από τα όποια προβλήματα για την υλοποίηση του έργου, θα ήθελα να εστιάσω αποκλειστικά στο θέμα τις στάθμεύσης που το θεωρώ φλέγον.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δόθηκαν ξεκάθαρες υποσχέσεις ότι για τους μόνιμους κατοίκους θα δοθούν οριοθετημένες και ονομαστικές  θέσεις πάρκινγκ, πράγμα το οποίο δεν έγινε πότε και που και σε  αίτηση για την κατοχύρωση θέσης πάρκινγκ ως μόνιμου κατοίκου της Περιοχής, η επίσημη απάντηση  του αρμόδιου θεσμού ήταν ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι οτι μέχρι τη προηγουμένη βδομάδα υπήρχαν 3 θέσεις για ΑΜΕΑ ( 2 απο την ανηφόρα της Ανάληψης ως την κάθετη οδο Σοφοκλέους-γραφείο κ.Προκοπάκη και άλλη μια απέναντι από την εκκλησία.) 
Ως εδώ απόλυτα σεβαστό γιατί είμαι υποστηρικτής των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα και πρώτος που ''κράζω'' όσους παρκάρουν στις θεσεις ΑΜΕΑ στα σουπερμάρκετ για παράδειγμα.

 Γνωρίζω από έγκυρη πηγή (μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δήμο) ότι έχουν αποφασίσει να μην εγκρίνουν προς το παρόν άλλες θέσεις ΑΜΕΑ. Αυτό που με προβλημάτισε είναι οτι στις αρχές της εβδομάδας μετακινήθηκε κυριολεκτικά θέση ονομαστική πάρκινγκ λίγο πιο πάνω, σε  θέση που μέχρι πρότινος δεν ήταν καν οριοθετημένη ως χώρος στάθμευσης ( και θα μπορούσε ένας πολίτης να πληρώσει πρόστιμο γιαυτό) 

Παράλληλα παρέμεινε και η προηγούμενη θέση για ΑΜΕΑ χωρίς αριθμό φυσικά για τα υπόλοιπα ΑΜΕΑ αρα σε 150 μέτρα εχουν ανοίξει 3 θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ. Μου φαίνεται πολυ μέγαλο ποσοστό σε σχέση με το σχεδιασμένο αριθμό θέσεων στάθμευσης και νομίζω ότι οτι αν συνεχίσουμε έτσι οι θέσεις σταθμευσης ΑΜΕΑ  θα αποτέλεσουν ενα φαινόμενο με ανεξέλεγκτες διαστάσεις ειδικά σε περιοχές όπως το κέντρο. Εν ολίγοις, θεωρώ ότι η γενική θέση πάρκινγκ για ΑΜΕΑ πρέπει να καταργηθεί και να φροντίσουν να εξασφαλίσουν θέσεις πάρκινγκ και για τους μόνιμους κατοίκους. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω ποιοι θεωρούνται ΑΜΕΑ .Απλά θα παραθέσω το παρακάτω απόσπασμα που βρήκα με απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και ειδικές ικανότητες.

«Τις θέσεις στάθμευσης πρέπει να τις κατέχουν όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη. Από τη στιγμή που οι θέσεις δίνονται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία δεν σχετίζονται με την κινητικότητα, ο θεσμός της χορήγηση ς ενός προνομίου απαξιώνεται. Δε μπορεί να κατέχει θέση στάθμευσης ένας καρδιακός, στον οποίο ο γιατρός του έχει συστήσει να περπατάει… Οι θέσεις πρέπει να δίνονται με σύνεση και φειδώ και να προστατεύονται. Σε κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας κατατίθενται προς έγκριση πολλά αιτήματα και οι εισηγήσεις είναι θετικές. Οι πολίτες που βλέπουν να ξεφυτρώνουν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ παντού δικαίως πιστεύουν ότι είναι «μαϊμού». Δεν μπορεί να παίρνει θέση στάθμευσης κάποιος με νοητική υστέρηση ή νεφροπάθεια. Αυτού του τύπου οι ασθενείς περπατάνε… Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αυξηθούν οι δημόσιες θέσεις ΑμεΑ, και όταν παρκάρει κάποιος σε αυτές, χωρίς να έχει δικαίωμα, να ψάχνει το αυτοκίνητό του, το οποίο θα έχει πάρει γερανός» τόνισε ο κ. Τσιργούλας και υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις χορηγήσεις αδειών θέσεων στάθμευσης σε συγγενείς ΑμεΑ. Ένα ακόμη θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι αυτό της «κληρονομικότητας» της θέσης.

Οι θέσεις ωστόσο συνέχιζαν να δίνονται, χωρίς να υπερισχύει το κριτήριο που ήθελε να λαμβάνουν το προνόμιο, άτομα με κινητικά προβλήματα.
Για να λάβει κανείς σήμερα θέση στάθμευσης ΑμεΑ πρέπει να έχει  βεβαιωμένη κινητική αναπηρία 67% και άνω. Επίσης λαμβάνουν θέσεις άτομα με βεβαιωμένη άλλη αναπηρία 80% και άνω,  σύμφωνα πάντα με την κανονιστική.» 
e-thessalia.gr - 26 Μαρτίου 2013

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα