Πολίτες | 15.06.17 10:22 | Ενημερώθηκε:
"Περιμένουν θανάτους ή απλά δεν μπορούν να συντονιστούν";

Φωτογραφία από Google

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στο επόμενο ατύχημα (γίνονται πολλά εκεί οπότε δεν θα αργήσει) δεν θα φταίει ο "ηλίθιος" οδηγόςΑγαπητό Cretalive,

Είμαι κάτοικος της περιοχής Κηπούπολης, στο Ηράκλειο.

Καθημερινά για να πάω στο σπίτι μου, περνάω από τα φανάρια όπου τελειώνει η Λ. Εθνικής Αντιστάσεως και συνεχίζει ως Λ. Κνωσσού (έναντι Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ). Συνήθως ανεβαίνω την Εθν. Αντιστάσεως και στρίβω αριστερά για να περάσω κάτω από την γέφυρα. 

Σύμφωνα με τον "φωστήρα" που ρύθμισε τα φανάρια μπορείς να στρίψεις αριστερά μόνο με πορτοκαλί σηματοδότη που αναβοσβήνει ενώ παράλληλα τα αυτοκίνητα στο ρεύμα καθόδου από την Κνωσσού προς Εθν. Αντιστάσεως κινούνται ελεύθερα με πράσινο σηματοδότη. Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που θέλουν να στρίψουν αριστερά πρέπει να κινούνται με πολύ μεγάλη προσοχή λαμβάνοντας υπόψη τους και τα αυτοκίνητα που κινούνται καθοδικά από απέναντι. Μέχρι εδώ καλά χωρίς να κρίνουμε τον "φωστήρα" που έκανε την μελέτη και δεν έδωσε έστω περιορισμένη ελεύθερη διέλευση για τα αυτοκίνητα που στρίβουν.

Όταν λοιπόν θες να στρίψεις, πρέπει να περιμένεις στο φανάρι σου και εφόσον ανάβει και δεν έρχεται κάποιος από απέναντι να περάσεις προσεκτικά. Φευ! Η υπηρεσία πρασίνου του δήμου έχει διαφορετική άποψη. Έχει φυτέψει όλη την αντίθετη νησίδα με θάμνους. Κατά συνέπεια η ορατότητα του οδηγού που στρίβει αριστερά να είναι το πολύ 10 μέτρα.
Το απέναντι αυτοκίνητο φαίνεται μόνο την ώρα που περνάει την διασταύρωση.

Συνεπώς, τι κάνει ο οδηγός αν δεν θέλει να κάτσει με τις ώρες στο φανάρι; 

Έχει 2 επιλογές: Η πρώτη είναι να περάσει κανονικά και να προσεύχεται παράλληλα μην τύχει και κατεβαίνει κάποιος και δεν προλάβει να σταματήσει. Η δεύτερη είναι να περάσει, να σταματήσει πάνω στη διασταύρωση για να ελέγξει την κυκλοφοριακή ροή των αντίθετα κινούμενων αυτοκινήτων. και μετά να περάσει. Και οι δύο επιλογές άκρως επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τον ΚΟΚ.
Αποτέλεσμα; Συχνά να γίνονται ατυχήματα.
Αυτά ο δήμος δεν τα βλέπει; Η υπηρεσία πρασίνου σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ελέγχεται από την αντίστοιχη συγκοινωνιακή δημοτική υπηρεσία; Μήπως ο Δήμος Ηρακλείου νομίζει ότι τα καθήκοντα του εξαντλούνται στο κέντρο της πόλης;

Παρακαλώ πολύ τον δήμο να σταματήσει να είναι ο ηθικός αυτουργός σε τέτοιου είδους ατυχήματα. Ας πάει να κόψει η αρμόδια δημοτική υπηρεσία τους θάμνους της νησίδας ώστε να υπάρχει επαρκής ορατότητα. Έτσι και αλλιώς το Ηράκλειο δεν διεκδικεί δάφνες ποιοτικής και πράσινης πόλης. Τέτοιου είδους πράσινο κάνει την πόλη μας χειρότερη!
Ας γίνει κάτι σύντομα γιατί στο επόμενο ατύχημα (γίνονται πολλά εκεί οπότε δεν θα αργήσει) δεν θα φταίει ο "ηλίθιος" οδηγός αλλά ο "ηλίθιος" μηχανισμός!

Μ.Μ.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα