Πολίτες | 14.02.17 17:10
"Ράκος" οι εργαζόμενοι στη ΜΕΘ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Μαγείρεμα στην κατανομή του κυκλικού ωραρίου;

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό Cretalive,

Η ΜΕΘ ειναι ένα τμήμα που οι ασθενείς χρειάζονται εντατική παρακολουθήσει 24ωρες το 24ωρο και πολλές φορές το 8ωρο δεν φτάνει σε ένα νοσηλευτή να καλύψει τις ανάγκες ενός ασθενή και προκειμένου να ανταπεξέλθει στο έργο του θέτει σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό του όσο και την υγεια του ασθενή.

Ο φόρτος εργασίας γίνεται ακόμα πιο έντονος καθώς στην έλλειψη προσωπικού έρχεται να προστεθεί και η άνιση κατανομή των υπηρεσιων(βάρδιες).

Ως κλειστό τμήμα η ΜΕΘ επικρατούν άγραφοι νόμοι τους οποίους όλοι γνωρίζουν (Νοσηλευτική Υπηρεσεια,Προϊσταμένη) αλλα όλοι αδιαφορούν.Τελικα,στην Ελλάδα πρεπει να αποφασίσουμε πόσους υπεύθυνους και προϊσταμένους χρειάζεται ένα τμήμα για να λειτουργήσει καθώς οι έχοντες κάποια χρονια υπηρεσίας δουλεύουν μονο πρωινά ισως κανα βραδινό κάθε 15νθημερο όσο για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες δεν το συζητάμε παίρνουν ρεπό.

Αυτο έχει ως συνέπεια οι βάρδιες να επιβαρύνουν τους συμβασιούχους και τους έχοντες λιγότερη προϋπηρεσία να δουλεύουν πρωι-νυχτα(διπλοβάρδια) τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για να καλύψουν τις βαρδιες με αποτέλεσμα να φτάνουν στα όρια της υπερκοπωσεις και τις αποκοινωνικοποιησεις οσο για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ειναι θέμα τύχης.

Τις συνέπειες ας τις αναλογιστούν οι υπεύθυνοι και ας κοινοποιήσουν τον νόμο που ορίζει τον τροπο "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ" κατανομής του κυκλικού ωραρίου.Κατα τα αλλα τα προγράμματα εργασίας του προσωπικού του εκάστοτε τμήματος ελέγχονται και υπογράφονται απο την Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Παρακαλώ τον κύριο Διοικητή να επιμεληθεί του θέματος όπως αυτος καλα γνωρίζει.....
Τέλος,ας γίνει κατανοητό απο κάποιους βολεμένους οτι δουλεύουμε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κ.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα