Πολίτες | 15.06.17 08:50 | Ενημερώθηκε:
Σκουπίδια και βλάστηση ... αλά Αμαζόνιος σε παραλία του Ηρακλείου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εικόνες που δεν τιμούν κανένα

Αγαπητό Cretalive,

Επισκέπτομαι από τον Απρίλη την παραλία του Αρίνα και έχω να κάνω ... την εξής δήλωση: Ευχαριστώ - πιστεύω εκ μέρους πολλών συμπολιτών και τουριστών - για την ευγενική χορηγία του δήμου και των κοινωνικών φορέων, για την καθαριότητα και την ανάδειξη του πολιτισμικού μας επιπέδου, πρώτα σαν δήμος και μετά σαν έθνος.

Φέρουν ευθύνη φυσικά και "μερικοί" που δυσχεραίνουν την κατάσταση. Αλλά πιθανόν έτσι είναι και στο σπίτι τους! Σε ένα νησί, λοιπόν, που εξαρτάται μεγάλο μέρος της οικονομίας του από τον τουρισμό, είναι τουλάχιστον απεχθές και τρισάθλιο να μην προσέχουμε και να διαφημίζουμε καλύτερα τον τόπο μας!

Θα έπρεπε σε αυτό, φυσικά, να συνεισφέρουν και οι πολίτες.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω είναι μόνο ένα μέρος από την εικόνα - τουλάχιστον - του δήμου μας. Μπορώ να αναφέρω και λίγες ακόμη τοποθεσίες. Η παραδίπλα παραλία, μικρό Αρίνα, όπως μερικοί την αποκαλούν, ζέχνει επίσης, γεμάτη από χαρτιά υγείας και προφυλακτικά!

Είναι επίσης ο μόνος δήμος, στα ταξίδια που κάνω, πάνω κάτω στην Κρήτη, στα ρεπό μου, όπου βλέπεις τόση βρώμα στην εθνική οδό! Από σκουπίδια μέχρι ψοφίμια δεσπόζουν δεξιά κι αριστερά. Και σαν να μην έφταναν αυτά, σε μερικά σημεία, έχει φυτρώσει μια μικρή ζούγκλα, που όπως και να το κάνεις,σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.

Και τελευταίο σημείο αναφοράς είναι η εκπληκτική καθαριότητα και διασκέδαση που προσφέρει μια μικρή βόλτα στα ενετικά τείχη, από το κηποθέατρο Καζαντζάκη ως τον τάφο του. Θυμίζει μια μικρή Αβάνα της Αφρικής, με χόρτο που ξεπερνάει ακόμη και το 1 μέτρο.

Χιλιάδες οι ποντικοί και τα φίδια που δεν ξέρεις, από πού θα σου πεταχτούν! Με μια μικρή άρωση με ένα σκαπέτι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό ρυάκι ... να θυμίζει λίγο Αμαζόνιο, ειδικά το χειμώνα με τη βροχή... έτσι για να είμαστε συνεχώς λίγο τροπικοί!

Είναι αισχρό, ποταπό και το λιγότερο ελεεινό, αυτό που συμβαίνει πλέον! Τόσο σκουπίδι, τόσο πολύ χόρτο και τόση δυσωδία δεν έχω ξαναδεί!

Ορίστε κύριοι δήμαρχοι, κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε παραπάνω! Ένας δήμαρχος θα πρέπει να είναι λαϊκός να βγαίνει και να ζει όπως οι πολίτες του! Να είναι παρών σε κάθε έργο που κάνει! Να μιλάει με το λαό του! Να είναι ΠΑΡΩΝ!

Γ.Μ.

Σκουπίδια και βλάστηση ... αλά Αμαζόνιος σε παραλία του Ηρακλείου

Σκουπίδια και βλάστηση ... αλά Αμαζόνιος σε παραλία του Ηρακλείου

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα