Πολίτες | 05.09.17 17:52 | Ενημερώθηκε:
Στοργή και περιποίηση για τα αδέσποτα, όχι... εξόντωση!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αντιδράσεις πυροδότησαν οι φόλες που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία των Αρχανών

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό CRETALIVE

Με αφορμή την σημερινή δημοσίευση που έχετε καταχωρήσει στο έγκριτο site σας σχετικά με τις ‘φόλες’ που βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στις Αρχάνες, τόπος που γεννήθηκα μεγάλωσα  και αποφοίτησα απο το Λύκειο, μου προκαλεί έντονο αποτροπιασμό η εν λόγω πράξη .

Σε ένα  τόπο που απ΄ότι  καταγράφουν οι ιστορικοί είναι η αρχαιότερη κωμόπολη στο κόσμο που κατοικείται συνεχώς, είναι λυπηρό κι αποτρόπαιο  να συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά .

Τα αδέσποτα αυτά σκυλιά δεν φύτρωσαν στις Αρχάνες, ούτε φυσικά μεταφέρθηκαν εκεί, προφανώς τα σκυλιά αυτά ανήκαν σε Αρχανιώτες, ζούσαν σε σπίτια Αρβανιτών οι οποίοι προφανώς τα εγκατέλειψαν .

Αυτοί οι φίλοι του ανθρώπου τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο θα πρέπει να τυγχάνουν στοργής και περιποίησης και όχι εξόντωσης με αυτό τον απεχθή τρόπο .

Ο Πολιτισμός τελικά δεν είναι τα μνημεία ούτε και οι θετικές  αναφορές τρίτων για ένα τόπο με αυτή ιστορία, ο πολιτισμός είμαστε εμείς, είναι οι πράξεις μας και οι συμπεριφορές μας .

Αποτελεί (λυπούμαι που το γράφω) προσβολή για κάποιους που γεννήθηκαν σε αυτό το τόπο και νιώθουν περήφανοι για αυτόν, έστω και αν πέρασε μισός αιώνας  από τότε που έφυγαν, να γίνονται κοινωνοί αυτών των απαίσιων πράξεων,  διαβάζοντας αυτές τις ειδήσεις  το έτος 2017 .

Οι επιτετραμμένες αρχές είναι χρήσιμο να εντοπίσουν αυτόν τον ασυνείδητο ‘η ασυνείδητους οι οποίοι προέβηκαν σε αυτή τη πράξη και να φροντίσουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά .

Ευχαριστώ για την φιλοξενία .

Δημήτρης Χαρ. Ψαραδάκης

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα