Επιστήμες | 10.07.17 23:11 | Ενημερώθηκε:
Από την Κρήτη στο Cambridge και τις σπουδαίες διακρίσεις

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Πρώτο βραβείο για τη νεαρή διδακτορική φοιτήτρια, σε διαγωνισμό καινοτομίας στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου σχετικά με τον τομέα των κατασκευών

Σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας διακρίθηκε η Ευαγγελία Γ.Αγαπάκη, από το Ηράκλειο.  

Ο διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Lean & Computing in Construction Congress (LC3)», το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες (4-12 Ιουλίου) στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal της Χερσονήσου.

Κύριος διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, Γιάννης Μπριλάκης. Στο συνέδριο συμμετέχουν κατασκευαστικές εταιρείες, ακαδημαϊκοί από 43 χώρες και περισσότεροι από 300 σύνεδροι διεθνώς.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στην ημέρα της βιομηχανίας και τον ανταγωνισμό καινοτομίας (Industry Day, Innovation Competition).

Ο διαγωνισμός καινοτομίας είχε 18 συμμετοχές και διεθνή κριτική επιτροπή από διακεκριμένες εταιρείες στο χώρο της τρισδιάστατης μοντελοποίησης κατασκευών, εικονικής πραγματικότητας και διαχείρισης τεχνικών έργων.

Οι Ευαγγελία Γ. Αγαπάκη (Ηράκλειο) και Ruodan Lu (Κίνα) και οι δύο διδακτορικές φοιτήτριες από το πανεπιστήμιο του Cambridge, απέσπασαν από κοινού το 1ο βραβείο πάνω στην αυτοματοποίηση νεφελωμάτων σημείων σε τρισδιάστατα μοντέλα (Automation of Scan-to-BIM process of industrial facilities και automatic as-is Bridge Information Modelling System αντίστοιχα).

Με το 2ο βραβείο βραβεύτηκε η Bella Nguyen (Καναδάς) πάνω στο θέμα «Autonomous Machine Vision Bridge and Tunnel Strike Prevention System» και αυτή από το πανεπιστήμιο του Cambridge.

Το 3ο βραβείο το κέρδισε φοιτητής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Από την Κρήτη στο Cambridge και τις σπουδαίες διακρίσεις

Από την Κρήτη στο Cambridge και τις σπουδαίες διακρίσεις

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα