Έλληνας ερευνά τα γονίδια που οδηγούν στον καρκίνο των ωοθηκών

Ο Αντώνης Καρνέζης έχει δημοσιεύσει πάνω από 55 άρθρα και η έρευνά του έχει περισσότερες από 3.000 παραπομπές

Ο Αντώνης Καρνέζης ασχολείται με την Παθολογία, Μοριακή Βιολογία και με την έρευνα για τον καρκίνο. Είναι μέλος του British Columbia Cancer Agency στον Καναδά καθώς και μέλος μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων που εντόπισαν 12 νέες γονιδιακές παραλλαγές που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών.

Από τον Ιούλιο του 2002 έως και τον Ιούνιο του 2013, ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Έλληνας επιστήμονας ήταν μέρος μιας ομάδας 318 ερευνητών από πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως που ανακάλυψαν 12 νέες γονιδιακές παραλλαγές που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου των ωοθηκών. Αναλύθηκε το γονιδίωμα 100.000 γυναικών, στις οποίες 17.000 είχαν καρκίνο των ωοθηκών για να φτάσουν στα αποτελέσματά τους, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό “Nature Genetics”.

Ο Αντώνης Καρνέζης έχει δημοσιεύσει πάνω από 55 άρθρα και η έρευνά του έχει περισσότερες από 3.000 παραπομπές. Από τις πιο γνωστές έρευνές του είναι οι “The diagnostic utility of TP53 and CDKN2A to distinguish ovarian high-grade serous carcinoma from low-grade serous ovarian tumors”, “Cloning and Subcellular Localization of Human Mitochondrial hsp70” και “Misclassification of Bronchioloalveolar Carcinoma with Cytologic Diagnosis of Lung Cancer”.

Μερικά από τα πιο πρόσφατα άρθρα του είναι τα “HPV‐independent vulvar squamous cell carcinoma has a worse prognosis than HPV‐associated disease: a retrospective cohort study”, “Confirmation of ProMisE: A simple, genomics-based clinical classifier for endometrial cancer” και “The disparate origins of ovarian cancers: pathogenesis and prevention strategies”.

Πηγή: ellines.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ