Επιστήμες | 13.02.18 11:40
Για το πρόγραμμα PHILOS η νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο ΙΤΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Και στον Επίκουρο καθηγητή Ξενοφώντα Δημητρόπουλο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Επίκουρος Καθηγητής Ξενοφώντας Δημητρόπουλος, μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κάτοχος ERC Starting Grant, βραβεύθηκε όπως έγραψε το cretalive, με την επιχορήγηση ERC Proof of Concept για το πρόγραμμα PHILOS, κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

Οι επιχορηγήσεις ERC Proof of Concept έχουν ως στόχο να μεγιστοποιήσουν την αξία της εξαιρετικής έρευνας που υποστηρίζεται ήδη από το ERC, χρηματοδοτώντας περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα των ιδεών που προκύπτουν από τα έργα αυτά να οδηγήσουν σε καινοτομία. Οι χρηματοδοτήσεις ERC Proof of Concept προσφέρονται μόνο σε ερευνητές, οι προτάσεις των οποίων βασίζονται στην έρευνα που χρηματοδοτείται από το ERC.

 Το σύστημα PHILOS (Prefix HIjacking Live detectiOn System) είναι μια προσέγγιση διαδικτυακής άμυνας ενάντια σε μία κατηγορία κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν δίκτυα υπολογιστών, γνωστές ως “BGP prefix hijacking”. Το PHILOS: (α) βασίζεται στην ακριβή και γρήγορη ανίχνευση επιθέσεων, αξιοποιώντας την πρόσφατη εξάπλωση υπηρεσιών παρακολούθησης και συλλογής δεδομένων BGP σε πραγματικό χρόνο και (β) επιτρέπει την ευέλικτη και γρήγορη εξουδετέρωση των γεγονότων BGP hijacking. Σε σύγκριση με τις υπάρχουσες προσεγγίσεις, το PHILOS συνδυάζει χαρακτηριστικά που είναι επιθυμητά στους φορείς διαχείρισης δικτύων, όπως η ακρίβεια, η ταχύτητα, η ιδιωτικότητα και η ευελιξία. Με την προσέγγιση PHILOS, η απόπειρα ενός BGP hijacking μπορεί να εξουδετερωθεί μέσα σε ένα λεπτό, τάξεις μεγέθους γρηγορότερα από σύγχρονες πρακτικές.

 Ο κ. Δημητρόπουλος συντονίζει την ερευνητική ομάδα INSPIRE, η οποία ασχολείται με θέματα σχετικά με μετρήσεις διαδικτύου, δίκτυα που καθορίζονται από λογισμικό και συστήματα παρακολούθησης δικτύων. Περισσότερες πληροφορίες: www.inspire.edu.gr

 

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα