Επιστήμες | 10.06.17 19:19

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η Boston Dynamics ιδρύθηκε από ερευνητές του MIT και είχε αναπτύξει το ρομποτικό μουλάρι LS3 και τον ρομποτικό σκύλο BigDog

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός SoftBank εξαγόρασε από τον μητρικό όμιλο Alphabet της Google την εταιρεία Boston Dynamics, η οποία είχε αναλάβει την ανάπτυξη ρομποτικών υποζυγίων για τον αμερικανικό στρατό αλλά απέτυχε να βρει εφαρμογές για τα προϊόντα της.

Η Boston Dynamics ιδρύθηκε από ερευνητές του MIT και είχε αναπτύξει το ρομποτικό μουλάρι LS3 και τον ρομποτικό σκύλο BigDog, δύο τετράποδες μηχανές που προορίζονταν για τη μεταφορά εφοδίων στο πεδίο της μάχης. Το πρόβλημα ήταν ότι βασίζονταν σε βενζινοκινητήρες που κρίθηκαν υπερβολικά θορυβώδεις, και το πρόγραμμα ανάπτυξής τους διακόπηκε από το Πεντάγωνο.

Επικεφαλής της εταιρείας ήταν κάποτε ο Άντι Ρούμπιν, δημιουργό του λειτουργικού συστήματος Android, ο οποίος αποχώρησε πέρυσι από την Alphabet για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία κινητών τηλεφώνων.

Οι όροι της συμφωνίας εξαγοράς δεν δημοσιοποιήθηκαν από την Alpha ή την SoftBank, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου καθώς και φωτοβολταϊκά πάνελ.

Πέρυσι εξαγόρασε και τη βρετανική ΑRM, της οποίας τα σχέδια χρησιμοποιούνται στους επεξεργαστές των περισσότερων κινητών τηλεφώνων.

Εκτός από την Boston  Dynamics, η οποία πέρασε στη Google το 2013,  η SoftBank εξαγόρασε από την Alphabet και την ιαπωνική εταιρεία Schaft που αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ.

Στο χώρο της ρομποτικής, η Alphabet εστιάζεται πλέον στα αυτόνομα οχήματα.

Πηγή

in.gr
Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα